Kviečia kurti senojo turgaus viziją

Kviečia kurti senojo turgaus viziją

Penktadienį Atgimimo aikštėje įrengtose palapinėse vykstančio technologijų ir verslo festivalio "InNovaCamp" metu iki 16 val. klaipėdiečiai kviečiami išsakyti savo nuomonę dėl senamiesčio turgavietės ateities.

Viena iš kūrybinių dirbtuvių organizatorių, urbanistikos architektė Justina Muliuolytė teigė, kad lankytojams pristatomi šeši turgavietės kvartalo charakteriai, siekiant išsiaiškinti, kokią senojo Klaipėdos turgaus viziją mato miestiečiai.

"Savivaldybė mato vienas problemas, turgaus vadovai mato kitas, gyventojai - vėl kitas. Reikia visus išgirsti, pamatyti, kokios tendencijos. Šios dirbtuvės yra tam, kad visi būtų įtraukti ir išsakytų savo nuomonę", - tvirtino pokalbininkė.

Kūrybinėse dirbtuvėse dalyvauja urbanistikos specialistai, senojo turgaus problematikai neabejingi vietos verslininkai, investuotojai, turgaus vadovybė. Čia laukiami ir visi miesto planavimu besidomintieji bendruomenės atstovai.

"Žmonėms siūloma įvertinti, kuris charakteris yra aiškesnis: ar smulkios prekybos kvartalas ir turgus, ar didelis turgus, ar labiau gyvenamas kvartalas ir mažesnis turgus, galbūt biurų kvartalas. Mintis yra juos visus maišyti. Galutinis variantas bus maišalynė, bet klausimas, ko bus daugiau. Galvojama ne tik apie turgų, bet apie viso kvartalo viziją", - aiškino J. Muliuolytė.

Visų šiandien vyksiančių kūrybinių dirbtuvių sesijų rezultatai bus įamžinti, apibendrinti bei naudojami rengiant strateginę viziją. Vėliau, bendradarbiaujant su nekilnojamojo turto ekspertais, teisininkais, bus rengiamas ir investicinis projektas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder