Kviečia į diskusiją "Proveržis ar išvarža?"

Kviečia į diskusiją "Proveržis ar išvarža?"

Vis dar laukiant atsakymo dėl buvusio policijos komisariato pastato, Jūros g. 1, likimo, aktyvūs uostamiesčio kultūros atstovai nusprendė imtis veiksmų. Kitą savaitę klaipėdiečius jie kviečia į diskusiją "Proveržis ar išvarža?", kuri bus tarsi įžanga prieš rengiant piketą.

Diskusija vyks spalio 30 d., antradienį, 17.30 val. Klaipėdos dramos teatro repeticijų salėje.

Atvirą diskusiją organizuojančios asociacijos "Klaipėdos kultūros bendruomenė" pirmininkas Tomas Kiauka teigė, kad susitikimo metu bus kalbama apie miesto kultūrinę situaciją, buvusio policijos pastato projektą, taip pat norima pristatyti asociacijos veiklą.

Diskusijoje žada dalyvauti Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo ir kultūros departameno direktorė Nijolė Laužikienė, Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė, asociacijos nariai, menininkai, miestiečiai. T. Kiauka šyptelėjo, kad kvietimą žadama išsiųsti ir uostamiesčio merui bei Vyriausybės kancleriui.

Nors nemažai miestiečių abejoja, ar vis dėlto policijos pastatas bus perduotas menininkams, T. Kiauka sakė, kad dėl jo likimo bus kovojama iki galo.

Pašnekovas apgailestavo, kad ką tik atsidaręs MO muziejus yra signalas, jog Klaipėdos atotrūkis nuo Vilniaus ir Kauno tik didėja.

"Būtų tiesiog puiku, jei ir čia, Klaipėdoje, atsirastų privatus investuotojas, kuris suprastų ir policijos pastato prasmę. Kaip sakė muziejaus steigėjas Viktoras Butkus, "Gėda numirti turtingam", - juokėsi pašnekovas.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder