Kuriamas "geriausias parkas ekstremalams"

Kuriamas "geriausias parkas ekstremalams"

Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios prieigose, Sąjūdžio parke, planuojama įrengti pačią geriausią Lietuvoje riedlenčių ir BMX dviračių trasą.

Klaipėdos savivaldybės administracija paskelbė viešųjų pirkimų konkursą Sąjūdžio parko reprezentacinės dalies ir prieigų prie Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios tvarkymo darbams. Pasak Svivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, techninis parko tvarkymo darbų projektas jau parengtas, konkurso būdu jau bus renkamas rangovas.

Bendras tvarkomo Sąjūdžio parko plotas yra 2,71 ha. Savivaldybė jo tvarkymo darbams per dvejus metus planuoja skirti 1,3 mln. Eur. Pasak R. Zulco, planuojama įrengti apšvietimą, nuotekų komunikacijas, pasivaikščiojimo takus, suoliukus, pasodinti želdinius.

"Sudėtingiausia projekto dalis - riedlenčių ir BMX dviračių trasos įrengimas 11 arų plote. Šiuo metu uostamiestyje riedlentininkai ir BMX dviračių entuziastai sportuoja Poilsio parke įrengtoje aikštelėje, tačiau ji nepatenkina poreikių. Sąjūdžio parke bus pirmoji Klaipėdoje šiam laisvalaikio užsiėmimui pritaikyta betono konstrukcija. Tikimės, jog ji bus viena geriausių, o gal ir pati geriausia Lietuvoje. Konkurso būdu norime atrinkti kvalifikuotus specialistus, padarysiančius šį itin sudėtingos technologijos įrenginį, kuriam taikomi labai aukšti saugumo standartai", - sakė R. Zulcas.

Sutartį su konkurso nugalėtojais tikimasi pasirašyti rugsėjį ir jau šiais metais pradėti realius darbus.

BMX dviračių sporto entuziastas Tautvydas Gelumbickas pasidžiaugė, kad Savivaldybė prieš skelbdama konkursą ekstremalaus sporto trasai Sąjūdžio parke konsultavosi su riedlentininkais ir BMX dviratininkais.

"Buvo organizuoti 3-4 susitikimai, kurių metu riedlenčių ir BMX dviračių bendruomenės atstovai išsakė savo lūkesčius. Dabar Poilsio parke įrengtoje trasoje mes nesutelpame, nes ekstremalaus sporto mėgėjų atsiranda vis daugiau, šio sporto nevengia net maži vaikai. Poilsio parke esanti trasa yra gana paprasta, skirta pradedantiesiems ir labiau pritaikyta riedlentininkams bei riedutininkams. BMX dviratininkams joje nėra ką veikti, o riedlentininkai neturi kur tobulėti. Todėl mūsų pageidavimas buvo, kad Sąjūdžio parke šalia nesudėtingos trasos pradedantiesiems būtų įrengta maksimaliai sudėtinga trasa, kurioje galėtų lavinti įgūdžius jau pažengę ekstremalaus sporto entuziastai, siekiantys garsinti Klaipėdos ir Lietuvos vardą šio sporto varžybose. Tokioje trasoje būtų galima organizuoti ir ekstremalaus sporto renginius", - sakė pašnekovas.

T. Gelumbickas pažymėjo, jog riedlenčių, riedučių ir BMX dviračių ekstremalus sportas tampa vis populiaresnis, neva jau svarstoma galimybė įtraukti jį į olimpines žaidynes, tačiau Lietuvoje trūksta infrastruktūros jam vystyti ir organizuoti renginius.

"Klaipėdoje entuziastai rengia nedideles varžybas "Trip Da Bom Skate", didelio populiarumo sulaukė Palangoje kas dvejus metus organizuojamas renginys "Karamba", kuriam specialiai statoma trasa. Vilniuje, uždarame klube, vyksta atranka į Europos varžybas, kurios rengiamos Taline. Ten riedlenčių, riedučių ir BMX dviračių čempionatas yra vienas didžiausių miesto renginių, į kurį suvažiuoja labai daug žmonių", - pasakojo BMX dviratininkas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder