"Kultūros fabriką" nori palikti Savivaldybei

"Kultūros fabriką" nori palikti Savivaldybei

Nors žadėta, kad baigus buvusio tabako fabriko pavertimą į "Kultūros fabriką" pastatas nuosavybės teise atiteks šiuo metu jį valdančiai Klaipėdos ekonominės plėtros agentūrai (KEPA), Savivaldybė išsižada šių sutarimų ir nori jį pasilikti sau suteikdama teisę KEPA jį nuomotis.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė tvirtino, jog 14 mln. litų kainavęs, o vėliau turto vertintojų iki 6,5 mln. "nuvertintas" pastatas Savivaldybei turėtų priklausyti dėl saugumo.

"Pagal dabartinę situaciją matome, kad jie galėtų naudotis panaudos teise, o turtas liktų Savivaldybės balanse. Jei agentūros veikla būtų nuostolinga, nereikėtų rizikuoti turtu", - atskleidė A. Velykienė.

Jos teigimu, nuomodama "Kultūros fabriką" KEPA būtų atsakinga už einamąjį jo remontą, o jei reikėtų kapitalinių investicijų, agentūra vis tiek finansiškai būtų nepajėgi jų skirti.

Be to, jei turtas liks Savivaldybei, inkubatoriuje dirbantys verslininkai ir menininkai galės gyventi šiek tiek pigiau, kadangi į išlaidas nebebus įskaičiuojamas pastato susidėvėjimas.

Šį pasiūlymą dar turės patvirtinti uostamiesčio Taryba.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder