KUL vadovas Vinsas Janušonis nušalinamas nebus

KUL vadovas Vinsas Janušonis nušalinamas nebus

Klaipėdos savivaldybės tarybos atstovai antradienį sutarė dėl darbo grupės Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) problemoms spręsti, ligoninės vadovas Vinsas Janušonis nušalinamas nebus.

„Pasiūlymų būta visokių, tačiau šiandien apsispręsta kol kas jokių nušalinimų netaikyti. Juolab, kad to nedaro ir prokuratūra. Dauguma pirmininkų, tarp jų – ir opozicinių frakcijų, sutarė, kad nežinant visų faktų, tam dabar – ne laikas ir ne vieta“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos miesto savivaldybės valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija anksčiau antradienį paragino nušalinti ligoninės vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį, kol bus baigtas Klaipėdos apygardos prokuratūros pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kaip pranešė savivaldybė, frakcijų pirmininkai sutarė, kad darbo grupei bus pavesta išanalizuoti situaciją ir padėti ligoninei išspręsti mikroklimato, vidinės komunikacijos problemas, užtikrinti, kad ir vėl būtų teikiamos visos KUL galimos gydymo paslaugos.

Darbo grupę sudarys KUL profesinių sąjungų atstovai, Savivaldybės administracijos sveikatos, personalo ir teisės specialistai, savivaldybės tarybos frakcijų atstovai. Taip pat joje dirbs ir ligoninės stebėtojų taryba.

Pasak savivaldybės, stebėtojų taryba analizuos, kaip įgyvendinamas KUL parengtas ir Sveikatos apsaugos ministerijai pateiktas veiksmų planas, kuriame numatyti žingsniai, reikalingi, kad ligoninė vėl galėtų funkcionuoti pilna apimtimi.

Ligoninės vadovas frakcijų pirmininkus informavo, kad nustatyti trūkumai jau pašalinti ir įstaiga yra pasirengusi atkurti veiklą kitą savaitę.

Savivaldybė taip pat kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją prašydama pateikti visas turimas KUL patikrinimų išvadas, nes kol kas gautas tik Nacionalinio visuomenės sveikatos centro patikrinimo aktas, nors viešojoje erdvėje užsimenama ir apie kitokią medžiagą.

Praėjusį penktadienį Klaipėdos apygardos prokuratūra paskelbė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo ir tarnybos pareigų neatlikimo KUL. Tyrimas pradėtas pagal Sveikatos apsaugos ministerijos pateiktą medžiagą.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga yra sakęs, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvo kilę daug rizikos tiek personalui, tiek pacientams užsikrėsti, tinkamai neorganizuota infekcijų kontrolė. 

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas  V. Janušonis paskutiniu metu sulaukė kritikos ir raginimų nušalinti jį nuo pareigų dėl situacijos ligoninėje, kur dauguma skyrių uždaryti dėl netinkamos infekcijų kontrolės.

Praėjusią savaitę tarybos posėdyje V. Janušonis teigė, jog ligoninės pagrindinė problema buvo nepakankama komunikacija, o jis pats neketina „nusileisti šitai šmeižto, melo, neigiamos informacijos organizuotai lavinai“.

Atsakydamas į raginimus nusišalinti V. Janušonis sakė gerbsiantis bet kokį tarybos sprendimą ir kėdės nesilaikantis, bet jaučiantis atsakomybę už ligoninę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder