KU toliau vadovaus Artūras Razbadauskas

KU toliau vadovaus Artūras Razbadauskas

Ketvirtadienį Klaipėdos universitetas oficialiai pranešė, kad išsirinko nuolatinį rektorių. Juo tapo beveik metus laikinai pareigas užėmęs prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Nors rinkimuose balsuoti turėjo devyni Klaipėdos universiteto tarybos nariai, susilaikė ir nebalsavo Tarybos pirmininkas, meras Vytautas Grubliauskas. Iš likusių aštuonių Tarybos narių septyni balsavo už vienintelio kandidato patvirtinimą, vienas narys balsavo prieš. Tam, kad būtų išrinktas rektorius, reikėjo šešių balsų.

"Labai džiaugiuosi ir noriu padėkoti visiems Tarybos nariams, kurie parodė išmintį, susikaupimą, didžiulį atsakomybės jausmą. Kad niekam nebūtų kilę net menkiausių abejonių, nedalyvavau nė vienoje iš rinkimų procedūrų, nusišalinau nuo balsavimo. Linkiu naujam rektoriui kuo didžiausios sėkmės", - po rinkimų spaudos konferencijoje sakė V. Grubliauskas.

Prof. dr. A. Razbadauskas Klaipėdos universitetui vadovaus artimiausius penkerius metus. Naujojo rektoriaus teigimu, jo ir komandos laukia nelengvas iššūkis.

"Ši žinia neabejotinai įpareigoja. Nežiūrint tai, kad universitetas liko savarankiškas, turime optimizavimo planą ir jį vykdome labai sėkmingai. Tačiau iki šios dienos išlieka daug vardiklių, kuriuos reikia spręsti: studentų skaičiaus mažėjimas, darbo užmokesčio klausimai.

Laukia nelengvas dialogas su vyriausybe, nes Klaipėdos universitetas yra mažiausiai asignuojamas iš visų universitetų. Mūsų biudžetą sudaro tik 30 proc. valstybės asignacija. Yra daug iššūkių, tačiau jų nebijau ir stengsiuosi įveikti", - teigė A. Razbadauskas.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad praėjusių metų spalio 15 d. Klaipėdos universiteto tarybai išrinkti rektoriaus iš penkių dalyvavusių kandidatų nepavyko. Nė vienas kandidatas nesurinko reikiamo balsų skaičiaus.

Prof. dr. A. Razbadauskas - šeštasis rektorius Klaipėdos universiteto istorijoje. Anksčiau šias pareigas užėmė prof. Donatas Švitra (1991-1993 m.), prof. Stasys Vaitekūnas (1993-2001 m.), prof. Vladas Žulkus (2002-2011 m.), prof. Vaidutis Laurėnas (2011-2014 m.) ir prof. Eimutis Juzeliūnas (2014-2018).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder