Kruizų turistai neranda senamiesčio

Kruizų turistai neranda senamiesčio

Į Klaipėdą atvykę kruizinių laivų turistai, norintys savarankiškai apžiūrėti senamiestį, sunkiai atranda kelią jo link todėl, kad trūksta informacinių ženklų. Pigiausiai kainuojantis pasiūlymas pažymėti kelią dažais ant grindinio pritarimo nesulaukė, todėl turistai klaidžioti bus priversti dar ilgai.

Dar prieš prasidedant kruizinės laivybos sezonui VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė miesto Įvaizdžio komisijai pateikė pasiūlymą kelią nuo Kruizinių laivų terminalo iki Klaipėdos senamiesčio pažymėti linijomis, pėdomis ar kitais ženklais ant grindinio.

"Šiuo metu kelyje nuo Kruizinių laivų terminalo iki Klaipėdos senamiesčio yra 4 rodyklės, o turėtų būti bent kas 100-200 metrų. Ypač klaidinanti vieta yra ten, kur kelias išsišakoja į priešingas puses - piliavietės arba pasukamojo tiltelio link.

Manau, nereikia išradinėti dviračio. Daugelyje uostų teko matyti, jog kelias iš uosto į senamiestį žymimas nubrėžiant ištisinę dažų juostą ant grindinio. Turistams labai paprasta orientuotis: eina, pavyzdžiui, pagal žalią juostą ir prieina senamiestį. Gali būti nebūtinai juosta, bet ir kitoks žymėjimas - pėdutės, natos ar panašiai", - sakė R. Savickienė.

Tačiau, pasak komisijos pirmininkės, Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikenės, žymėjimas turėtų būti profesionalus.

"Tai turėtų būti vertikalūs akcentai, informacija ant jų pateikiama keliomis kalbomis, ir jie turi būti gerai įskaitomi", - pagrindinius reikalavimus vardino ji.

Užduotis pateikti pageidaujamas ženklinimo vizualizacijas palikta Turizmo ir kultūros informacijos centro direktorei ir atidėta neribotam terminui. R. Savickienė patikino šiuo metu neturinti laiko šios idėjos įgyvendinimui, nes per dieną įstaigoje apsilanko iki 1 000 žmonių.

Įvaizdžio komisijos narys, Savivaldybės Architektūros ir miesto planavimo skyriaus Sąlygų sąvadų poskyrio vyriausiasis specialistas Mindaugas Petrulis priminė, jog prieš keletą metų jau buvo svarstyta idėja įrengti vertikalius medinius žymenis, rodančius kryptį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder