Kovo 11-ąją Klaipėda švenčia jaunatviškai

Kovo 11-ąją Klaipėda švenčia jaunatviškai

"Linkiu švęsti oriai, išradingai ir jaunatviškai", - linkėjo į iškilmingą Kovo 11-osios minėjimą Atgimimo aikštėje susirinkusiems klaipėdiečiams uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Nors dėl šalto oro į minėjimą susirinko ir ne itin gausiai klaipėdiečių, Atgimimo aikštė kaip mat atgijo, kai į ją atžygiavo būrys trispalvėmis nešinų uostamiesčio studentų.

Trispalvės spalvomis marginti veidai, rankose spaudžiamos vėliavėlės ir skanduojamas žodis "Lietuva" neleido suabejoti, kad jaunimui ši šventė ne ką mažiau svarbi nei tiems, kurie buvo šios istorinės datos liudininkais 1990-aisiais.

"Simboliška, kad šiandien čia Atgimimo aikštėje susitiko ir susijungė į viena dvi kartos. Jaunimas atžygiavo nuo Lietuvininkų aikštės, o dar viena tikinčiųjų eisena atėjo nuo Marijos Taikos Karalienės bažnyčios", - pasidžiaugė V. Grubliauskas.

Į šventę įsiliejo ir kariškiai. Jie surengė klaipėdiečiams karinės technikos ir ginklų parodą bei suformavo gyvus Gediminaičių stulpus, kuriuos užpildę klaipėdiečiai aktyviai šoko masinį šokį pagal Marijono Mikutavičiaus dainą "Aš tikrai myliu Lietuvą".

Tuo šventė nesibaigė. 16 val. Žvejų rūmuose vyks tautinių šokių kolektyvų šventė "Gintaro laše mano Lietuva". Žadama, kad pasipuošusieji tautiniais kostiumais bus įleidžiami nemokamai.

Kino mėgėjai 17 val. kviečiami į Kultūros fabriką, kur nemokamai galės išvysti rež. Jono Trukano filmą "Knygnešys".

O vakarą vainikuos net du koncertai. 19 val. Švyturio arenoje prasidės grupės "Biplan" koncertas "Už laisvę", prie kurio prisijungs ir atlikėjai Algirdas Kaušpėdas bei Ieva Narkutė.

O Klaipėdos dramos teatre tą pačią valandą vyks modernios chorinės muzikos labdaros koncertas "Nubusk pasikeitęs", kuriame dalyvaus mišrus choras "Bel Canto" bei Klaipėdos kamerinis orkestras ir uostamiesčio choras "Cantare".

Tiesa, pasak organizatorių, į abu renginius laisvų vietų jau nebeliko.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder