Konversijos reikės palaukti

Konversijos reikės palaukti

Buvusioje "Klaipėdos kranų" teritorijoje pradėti administracinio pastato remonto darbai. Jį norima paversti į modernų biurų pastatą, o žadėtos teritorijos konversijos į didžiulį pramogų ir laisvalaikio kompleksą teks dar palaukti.

"Norime rekonstruoti administracinį pastatą, jį atnaujinti, kad būtų pasiekta energetinė A klasė. Keisime langus, fasadą, įdiegsime naujas vėdinimo, apšvietimo, rekuperacijos sistemas ir pastatą paversime į modernų, šiuolaikinius poreikius atitinkantį biurų pastatą", - sakė aukcione pramoninės paskirties teritoriją Šilutės plento ir Statybininkų prospekto tęsinio sankirtoje įsigijusios UAB "Stemma Management" vadovas Nerijus Tilindis.

Paklaustas, kada miestiečiai galėtų tikėtis viso komplekso konversijos, N. Tilindis nieko konkretaus negalėjo pasakyti - tai esą priklausys nuo to, kada miestas patvirtins naują bendrąjį planą. Žinia, šis procesas ir kitų planavimo dokumentų rengimas gali užtrukti net kelerius metus.

Sklypą Šilutės pl. 103, kuriame iki šiol likę įvairūs "Klaipėdos kranų" apleisti pastatai, pramoninės paskirties patalpos, norima paversti į 20 tūkst. kv. m kompleksą, orientuotą ne į prekybos centrus ir parduotuves, bet į galimybę įdomiai praleisti laisvalaikį. Ketinama čia įrengti ir biurus, pritraukti IT įmones. Norima griauti kuo mažiau dabar stovinčių pastatų, o tam tikrus gamybinius elementus "konvertuoti" į šiuolaikiškas erdves.

Pastatai būtų atskirti, juose įsikurtų ne tik prekybininkai ar kavinės su restoranais, tačiau ir dengta renginių erdvė muzikantams, artistams, ne vien tik kinui būtų skirtas ir kino teatras. Verslininkai teigė norintys atgaivinti jau nebeveikiančio "Klaipėdos kranų" elektroninio laikrodžio bokštelį bei jame įrengti prabangų restoraną.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder