Konsulas klaipėdiečių pastangas vertina pozityviai

Konsulas klaipėdiečių pastangas vertina pozityviai

Rusijos Federacijos generalinis konsulas Klaipėdoje Aleksandras Gračiovas informuotas, jog Rusijos vežėjų situacija Lietuvos uostamiestyje po truputį normalizuojama. Vienos kompanijos vilkikas, kurio vairuotojas, įtariama, nusižudė, jau išgabeno krovinį jo gavėjui.

Daugiau nei du kilometrus nusidriekusios maždaug 300 Rusijos vilkikų eilės uosto prieigose neliko - didžioji dalis išplukdyta keltais, o likę įleisti į Jūrų perkėlos terminalo teritoriją.

"Reikia pasidžiaugti, kad AB "DFDS Seaways" išsprendė pikinę situaciją ir pradės dirbti normaliu režimu, klientai nebelauks eilėse, o kartu bus priimtas didesnis krovinių kiekis", - sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Anot Vaido Klumbio, "DFDS Seaways", kurios keltai plukdo vilkikus į Vokietiją, komunikacijos ir viešųjų ryšių vadovo Baltijos regionui, tikimasi, kad per savaitgalį visas likęs vilkikų srautas bus išplukdytas.

Rusijos generalinis konsulas A. Gračiovas visa tai, kas padaryta sprendžiant šios šalies vežėjų problemą Klaipėdoje, vertina kaip pozityvius žingsnius.

Ar rusų vilkikai ir toliau kaupsis Lietuvos uoste ateityje, A. Gračiovo manymu, priklausys nuo to, ar Lenkija ir Rusija susitars dėl tranzitinių pervežimų per Lenkijos teritoriją. Informacijos, kada vyks kitas derybų raundas, jis kol kas neturi.

Tokia situacija susiklostė todėl, kad šiemet vasario 1 d. baigėsi pasirašytos sutarties dėl Lenkijos ir Rusijos vežėjų leidimų važiuoti per šių šalių teritorijas, terminas. Nauja sutartis, kurioje būtų nurodomos ir kvotos, t. y. kiek kurios šalies autotransporto priemonių gali važiuoti per kurios šalies teritoriją, dar nepasirašyta. Vyko derybos, bet susitarimo nepasiekta.

"Manau, Rusija iškėlė lygiateisiškumo reikalavimus, kurie buvo nepriimtini Lenkijai. Šiuo klausimu užsiima Rusijos transporto ministerija, ne Užsienio reikalų ministerija, todėl mane pasiekia ribota informacija. Buvo sakoma, kad derybos bus atnaujintos iki vasario 15 dienos, bet oficialaus patvirtinimo neturiu. Tai dviejų šalių transporto ministerijų reikalas", - sakė A. Gračiovas.

Apie tragišką įvykį - vienas iš Rusijos vairuotojų vasario 9-ąją buvo rastas miręs savo mašinoje Kairių gatvėje, pasak generalinio konsulo, sklando įvairios versijos. Generalinis konsulatas vakar dar nebuvo gavęs medicininės ekspertizės išvadų, tad oficiali Rusijos piliečio mirties priežastis kol kas nežinoma.

Konsulatas susisiekė ir su Rusijos kompanija, gabenančia krovinius, kurioje dirbo minėtas vairuotojas iš Pskovo, ir su mirusiojo šeima. Jiems suteikta visa būtina informacija.

Vilkikas, kuriame mirė vairuotojas, jau pakeliui į savo kelionės tikslą. Vakar jis turėjo išplaukti keltu. Lietuvos kriminalistai apžiūrėjo nelaimės vietą ir davė leidimą vilkikui išvykti.

Vairuotojo iš Rusijos kūnas vakar dar tebebuvo lavoninėje. Kada jis bus perduotas artimiesiems ir išgabentas į Rusiją, kol kas nežinoma.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder