Konkursų reikia ir "mikriukams"

Konkursų reikia ir "mikriukams"

Konkurencijos taryba (KT) pranešė nusprendusi, kad Klaipėdos savivaldybės sutartys su maršrutinių taksi vežėjais prieštarauja sąžiningos konkurencijos principams ir turi būti panaikintos.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad KT tyrė Savivaldybės prieš keletą metų sudarytas sutartis su maršrutinių taksi vežėjais UAB "Audresta", UAB "Aštuoniukė", UAB "Devintoji banga", UAB "Aisčiai" ir UAB "Dešimtas maršrutas". Tyrimo metu buvo aiškinamasi, ar Savivaldybė, įgyvendindama maršrutinių taksi integravimo į bendrąją viešojo transporto sistemos koncepciją ir vienus maršrutus panaikindama, o likusiems 5 metų laikotarpiui paskirdama tuos pačius vežėjus be jokio konkurso, nepažeidė Konkurencijos įstatymo reikalavimų.

Tuomet Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas sakė, kad minėtos sutartys penkeriems metams buvo sudarytos įgyvendinant Tarybos sprendimą ir jas jau sykį apgynė teismas.

"Ta reforma buvo išskaidyta į du etapus, buvo nuspręsta visko nesiimti vienu metu. Šis sprendimas yra galiojantis ir administracija jį siekia įgyvendinti iki pat galo. Reikia paminėti, kad su tam tikrais vežėjais, su kuriais nebuvo sudarytos sutartys, vyko teisminiai ginčai. Jų metu tie patys vežėjai kvestionavo minėtą Tarybos sprendimą, minėjo Konkurencijos įstatymo nuostatas, tačiau teismus pralaimėjo", - dar vasarą aiškino Teisės skyriaus vedėjas.

Visgi KT šią savaitę įpareigojo Savivaldybę ne vėliau kaip per 6 mėnesius panaikinti šias sutartis ir organizuoti konkurencingą procedūrą vežėjams parinkti.

Teisės skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Laužikaitė vakar teigė, kad dar negalima pasakyti, kaip elgsis Savivaldybė.

"Turime teisę kreiptis į teismą ir ginčyti priimtą sprendimą, bet negaliu pasakyti, kaip ketiname elgtis. Apsispręsti turime dvidešimt dienų", - sakė J. Laužikaitė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder