Komposterio klaidos kaina - 70 centų ir bauda

Komposterio klaidos kaina - 70 centų ir bauda

Šiuolaikinė elektroninių bilietų sistema Klaipėdos miesto keleiviniuose autobusuose - vis dar sunkiai perprantama vyresnio amžiaus keleivių, tad ji neretai tampa nesusipratimų bei nuoskaudų šaltiniu.

Į dienraščio "Vakarų ekspresas" redakciją kreipėsi garbaus amžiaus klaipėdietė, kuri pasijuto labai pažeminta, kai turėdama gausiai papildytą talonėliais elektroninį bilietą buvo kontrolierių išlaipinta neva kaip "zuikis".

Senjorė yra nuolatinė visuomeninio transporto naudotoja, todėl turi įsigijusi kartinį elektroninį bilietą, kurį kas mėnesį papildo vienkartiniais bilietais su 50 proc. nuolaida. Paskutinį kartą moteris papildė bilietą gegužės 27 d., įsigydama 40 bilietų. Ji turi išsaugojusi ir tai įrodantį čekį, kurio, deja, neturėjo tuomet, kai į autobusą įlipo kontrolierės.

Moteris teigia, jog birželio 1-ąją, kaip visuomet, įlipusi į 10-ojo maršruto autobusą pažymėjo elektroninį bilietą, tačiau kontrolierė senolei pasakė, neva jos bilietas negaliojantis.

"Aš iš nuostabos net nesumojau, ką atsakyti kontrolierei. Ji šiurkščiai mane išlaipino, kaip didžiausią nusižengėlę, nusivedė į kontrolierių autobusiuką, išrašė baudą ir liepė sumokėti 70 euro centų. Nesupratau, kodėl kontrolierės aparatas neparodė, jog aš turiu 40 bilietų. Pagaliau kodėl aš turiu atsakyti už tai, kad jos aparatas kažko nerodo", - piktinosi pokalbininkė.

Po įvykio moteris dar kreipėsi į VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT). Ten jai buvo atsakyta, jog įvyko techninė klaida.

"Manęs niekas net neatsiprašė ir nežinia už ką sumokėtų 70 centų negrąžino. Nekalbant jau apie tai, kad tądien kontrolierės sugadino mano planus - turėjau svarbių reikalų mieste - ir nuotaiką. Gerai, kad mano sveikata stipri, kitas mano amžiaus žmogus gali ir infarktą gauti dėl tokios neteisybės", - guodėsi moteris.

KKT vyr. kontrolierė Aušra Bacevičienė paaiškino, kad patikrinus buvo nustatyta, jog senolės elektroninis bilietas iš tiesų nebuvo pažymėtas.

"Šiuo atveju tai buvo ne moters, o technikos kaltė, komposteris nenuskaitė bilieto, o keleivė to nepastebėjo. Kontrolierių aparatai nerodo bilietų skaičiaus, tik tai, galiojantis ar negaliojantis yra elektroninis bilietas. Jeigu bilietas nepapildytas arba nepažymėtas, rodo, kad jis - negaliojantis. Todėl keleiviai, žymėdami bilietą, turi būti labai atidūs, sulaukti garsinio signalo ir informacijos ekrane, kiek liko bilietų", - aiškino pokalbininkė.

Anot A. Bacevičienės, visi keleiviai, neturintys bilieto ar turintys negaliojantį bilietą, sugauti kontrolieriaus, privalo sumokėti standartinę 70 euro centų kainą už naudojimąsi viešojo transporto paslaugomis. Be to, jiems skiriama bauda.

Į redakciją kreipusios moters baudos kvite nurodyta, jog jai skirta 8 eurų bauda, o byla bus nagrinėjama šiandien, tačiau A. Bacevičienė užtikrino, jog minėtai keleivei bauda bus anuliuota.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder