Komisijos verdiktas: kelininkai darbą atliko tinkamai

Komisijos verdiktas: kelininkai darbą atliko tinkamai

Naktį iš antradienio į trečiadienį gausiai iškritęs sniegas privertė vairuotojus apsišarvuoti kantrybe. Dėl nenuvalyto sniego į darbą vėlavę vairuotojai negailėjo karčių žodžių kelininkams socialiniuose tinkluose ir telefonu redakcijai, tačiau pastarieji teigė dirbę visą naktį ir situaciją kontroliavę.

Savivaldybė pranešė, kad nuo ankstyvo ryto mieste buvo valomos gatvės ir pagrindiniai šaligatviai, papildomai nukasinėjamos autobusų įvažos. Daugiabučių kiemų šaligatvių valymo darbus atliko už tai atsakingi daugiabučių namų administratoriai ar daugiabučių namų bendrijos.

Su vežimėliu - Baltijos prospektu

Tačiau absurdiška situacija buvo užfiksuota Baltijos prospekte, kur neįgaliojo vežimėlyje sėdėjęs vyriškis važiavo slidžia kelio danga. Kaip paaiškėjo, jis vyko į prekybos centrą būtinų prekių įsigyti.

"Sustojus ir pasiūlius pavežti ar suteikti kitą pagalbą, vyras atsisakė sėsti į mašiną motyvuodamas, kad iki pėsčiųjų perėjos ne daug liko. Jo namas - kitoje Baltijos prospekto pusėje. Bet man pačiam stovėti tokioje gatvėje apie 13 valandą dienos buvo labai nejauku, kai pro šalį važiavo sunkvežimiai, mašinos", - situacija baisėjosi klaipėdietis.

"Klaipėdos želdinių" įmonės, kuri buvo atsakinga už šaligatvių nukasimą, vadovas Gediminas Valašinas teigė, kad miesto šaligatviais buvo rūpinamasi nuo ankstaus ryto.

"Pustė ir snigo, tai, atrodo, apsivalėme. Gal dar liko vienas kitas ruoželis nenukastas, bet toliau dirbame. Sniegas neprišalęs. Darbai užtruko labai ilgai. Juos pradėjome nuo trečios valandos ryto", - tikino jis.

Apie gausų kritulių kiekį ryte įspėjo ir policija. Ji ragino vairuotojus važiuoti atsargiai ir saugiai. Klaipėdos AVPK atstovė spaudai Andromeda Grauslienė patikino, kad policija daug eismo įvykių neužfiksavo.

ABSURDAS. Klaipėdietis Baltijos prospekte užfiksavo Baltijos prospekte vežimėliu riedantį neįgalų vyriškį. Pastarasis pagalbos atsisakė. Skaitytojo nuotr.

"Žinant kritulių kiekį, buvo tikimasi daug eismo įvykių. Tačiau užfiksuota vos keletas pranešimų. Kelios mašinos susidūrė, tačiau vairuotojai užpildė eismo įvykio deklaracijas. Pirmoje dienos pusėje viskas buvo labai ramu", - sakė A. Grauslienė.

Sankcijų išvengė

Šiaurinėje miesto dalyje už kelių priežiūrą yra atsakinga įmonė "Ecoservice Klaipėda". Jos vadovas Laimonas Žemaitis patikino, kad kelininkai plušėjo jau nuo antradienio vakaro.

"Apie vidurnaktį pradėjo lengvai snyguriuoti. Daugiau sniego pasirodė apie trečią valandą ryte. Dirbome visą naktį. Piko valandomis mes važiuojame pasikrauti druskos ir patikrinti įrangos. Jeigu būtų sniegas be pustymo, situacija būtų buvusi geresnė. Yra tam tikrų ruožų, kur nuvalius kelią po pusvalandžio atrodo tarsi nevalyta", - teigė "Ecoservice Klaipėda" vadovas.

Jo teigimu, jeigu kelininkai naktį būtų nedirbę, miestas ryte neabejotinai būtų buvęs paralyžiuotas.

"Didžiausias iššūkis - pustymas. Jį sukontroliuoti yra labai sudėtinga. Panika buvo nepagrįsta. Kontroliavome situaciją, stebėjome ir viską matėme. Pats šeštą valandą važiavau po Klaipėdą ir stebėjau situaciją. Iš bendrojo pagalbos centro sulaukėme tik vieno skambučio, nes galimai mūsų transporto priemonė kliudė automobilio veidrodėlį. Iš policijos, Autobusų parko ir Savivaldybės daug skundų nesulaukėme", - teigė L. Žemaitis.

Pietinėje miesto dalyje už kelių nuvalymą atsako įmonė "Žemkasa". Tačiau su pastarosios vadovu Dainiumi Zoku "Vakarų ekspresui" susisiekti nepavyko. Naktį iš antradienio į trečiadienį iš viso kelius valė 14 mašinų.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda vakar vakare laukė komisijos verdikto, kuri pagal sutartį tikrino kelininkų darbą. Tokie patikrinimai vyksta praėjus keturioms valandoms po paskutinio sniego.

"Snygio metu miestas negali būti sutvarkytas. Sniego yra daugiau negu kelininkų. Mūsų gatvės ilgos. Jeigu pusto ir sninga, tai nuvažiavus iki vieno miesto galo kitame keliai jau užpustyti. Tai buvo žiemos situacija. Pasirinkus reikiamą greitį buvo galima važiuoti visomis miesto gatvėmis", - tikino L. Dūda.

Kelių patikrai sudaryta komisija pranešė, kad visos šiaurinės ir pietinės miesto dalių pagrindinės gatvės yra nuvalytos, o eismo dalyvių saugumas - užtikrintas. Dėl to kelininkams sankcijos negrės.

INFORMACIJA

Vakar "Lietuvos draudimo" skambučių centras sningant sulaukė apie 13 proc. padaugėjusių transporto žalų, lyginant su praėjusios savaitės įprastu srautu. Draudimo bendrovė atkreipia dėmesį, kad avarijų pagausėjimą lemia pirmas iškritęs sniegas, taip pat plikledis. Šią žiemą per parą įvyksta vidutiniškai 172 eismo įvykiai - 5 proc. daugiau nei 2016 m. žiemos sezonu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder