Kokia ateitis laukia Trinyčių tvenkinio?

Kokia ateitis laukia Trinyčių tvenkinio?

Klaipėdos savivaldybė jau pasirašė sutartį su UAB "Keberiokšt", kuri rengs vandens pramogas Trinyčių tvenkinyje. Nuspręsta vienvaldiškai, nepasitarus nei su specialistais, su bendruomene, nepaklausus, kokią jie įsivaizduoja tvenkinio ir parko ateitį. Juk galimi ir subtilesni sprendimai, neišvarantys tvenkinio šeimininkų – vandens paukščių – iš vandens prieglobsčio. Galima civilizuotai ir jautriai tvarkyti tą vietą – be atrakcionų, o įrengiant takus, pastatant šiukšliadėžes, akcentuojant edukacinius gyvosios gamtos elementus.

Kokia ateitis laukia Klaipėdos Trinyčių (Malūno) tvenkinio ir parko? Ar tikrai .vandenslydžio ir kitų vandens atrakcionų bei pramogų įrengimas tvenkinyje ir jį supančiame parke - geriausias sprendimas? Ar galės prisitaikyti prie šių pokyčių tvenkinio šeimininkai – čia perinčios gulbės, antys, laukiai, nendrinės vištelės? Ar unifikuota, industrinė vandenslydžio pramoga, dideliu greičiu įsisukanti į visos Lietuvos vandens telkinius, nesunaikina galimybės Trinyčių tvenkinį ir parką paversti kitos kokybės vieta, saugančia jungtis su istorija, atgaivinančia karališkojo miesto dvasią?

Apie tai diskutuosime jau šį penktadienį, birželio 19 d. 17 val., Klaipėdos Rotušės I aukšto salėje, kartu su istoriku Dainium Elertu, architektais Romu Gailium ir Mindaugu Savicku, kraštovaizdžio architekte Rita Goliakoviene, prof. Petru Grecevičiu, savivaldybės atstovais, verslininkais, rengiančiais vandens atrakcionus bei Klaipėdos bendruomene.

Rasos Šimkutės nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder