Klaipėdos uoste - NATO laivų junginys

Klaipėdos uoste - NATO laivų junginys

Rugsėjo 14 d. trumpu vizitu į Klaipėdos uostą atvyko Lietuvos karininko vadovaujamas NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų 1-os grupės junginys, kartu su šiam NATO laivų junginiui priskirtu Lietuvos kariuomenės (LK) Karinių jūrų pajėgų (KJP) laivu „Jotvingis" (N42). Šio logistinės paskirties vizito metu oficialių renginių ar junginio laivų lankymo nebus organizuojama.

Prieš atvykstant į Klaipėdą, rugsėjo 13 d. Lietuvos teritoriniuos vandenyse NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų 1-os grupės junginys kartu su LK KJP Jūrų gelbėjimo koordinavimo centru vykdė pagalbos suteikimo jūroje pratybas. Šiose pratybose su 8 NATO junginiui priskirtais laivais dalyvavo ir Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis MI8.

Nuo balandžio mėn. NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų 1-osios grupės junginio laivai yra dislokuoti Baltijos jūros regione, siekiant stiprinti saugumą jūroje ir užtikrinti NATO sąjungininkų solidarumą ir įsipareigojimą kolektyvinei gynybai.

***

Nuo rugpjūčio 7 d. iki gruodžio 31 d. Lietuva aktyviam budėjimui NATO greito reagavimo pajėgų sudėtyje ir vadovavimui NATO junginiui skiria šio junginio vadą, štabą, štabo ir aprūpinimo laivą N42 „Jotvingis“. Junginiui vadovauja Lietuvos karininkas komandoras Giedrius Premeneckas.

NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų 1-ąją grupę, kartu su Lietuvos laivu sudaro dar 7 šalių priešmininės kovos laivai iš Belgijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Nyderlandų, Norvegijos ir Vokietijos. NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų 1 grupės junginys toliau veikia Baltijos jūroje vykdant padėties jūroje stebėjimą ir užtikrinant jūrinį saugumą.

Šį NATO junginį sudarantys kariniai laivai, tarp kurių yra ir Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų laivas „Jotvingis", rugpjūčio 11-28 d.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder