Klaipėdos taksi kurs kokybės ženklą

Klaipėdos taksi kurs kokybės ženklą

Vakar uostamiesčio valdžios atstovai kartu su Klaipėdos taksi vežėjų asociacijos nariais tarėsi, kaip pagerinti taksi paslaugos kokybę. Gali būti, kad bus kuriamas kokybės ženklas, sujungsiantis geriausius taksi į vieną bendrą sistemą.

Kol kas, anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, taksistu gali tapti kone kiekvienas - tereikia turėti nuosavą automobilį ir atitikti minimalius reikalavimus. Pastabų turėjo ir asociacijos atstovai - esą labai sudėtinga užtikrinti gerą paslaugos kokybę, jei jos kaina maža.

"Tarėmės, ką daryti, kad situacija keistųsi. Pagrindinės problemos, kurias įvardija Prekybos pramonės ir amatų atstovai, yra netinkama automobilio kokybė: prasta techninis būklė, nešvara transporto priemonėje ir tai, jog, įsėdus į taksi, ne visada įjungiamas skaitiklis", - teigė S. Budinas.

Buvo nuspręsta, jog kontroliuoti paslaugos kokybę padėtų bendri miesto tarifai, nustatytos kainų "lubos". Tačiau to padaryti, pasirodo, negalima, nes prieštarauja teisės aktams.

"Taip pat susitarėme, kad tas asociacijos nariams priklausančių 300 transporto priemonių galėtume kad ir lipduku paženklinti bei išskirti iš kitų taksi vežėjų. Tai galėtų būti Klaipėdos miesto herbas ir specialus numeris, kuris parodytų, kad taksi transporto priemonė dalyvauja bendroje sistemoje", - teigė pašnekovas.

Planuojama iki Naujųjų paruošti projektą ir jau nuo kitų metų startuoti su naująja sistema, į kurią prisijungti galės tik tie taksi, kurie atitiks tam tikrus reikalavimus - tarkime, jei automobilis nebus senesnis nei 10 metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder