Klaipėdos sportas liko be vadovo

Klaipėdos sportas liko be vadovo

Dvejus metus Klaipėdos savivaldybės sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo pareigas ėjęs Saulius Paliulis nusprendė atsisveikinti su šiuo darbu, tačiau Savivaldybėje liko. Nuo pirmadienio jis dirba Viešosios tvarkos skyriuje.

"Tai buvo mano asmeninis sprendimas. Gyvenimas juda į priekį, reikia save išbandyti visose srityse. Draugiškai atsisveikinau su sporto bendruomene, pranešiau savo sprendimą ir šiomis dienomis bandau įsigilinti, labiau įsilieti į naująjį darbą", - "Vakarų ekspresui" sakė S. Paliulis.

Anot jo, per dvejus metus pavyko atlikti naudingų darbų Klaipėdos sporto labui.

"Vienas iš malonesnių aspektų, kad Klaipėda - 2018 metų Europos sporto miestas ir šie metai paskelbti Sporto metais. Vyko ir dar vyks daug gražių ir įdomių sporto renginių, sporto projektų. Džiaugiuosi, kad galėjau prie to prisidėti ir būti šių įvykių dalimi", - širdį atvėrė S. Paliulis.

Jis pabrėžė, kad nors ir nebedirba sporto vadovu, tačiau tai nereiškia, kad nebesidomės sportu.

"Sportas artimas mano širdžiai. Kai turėsiu laiko, lankysiuosi varžybose. Visada palaikau savo miesto komandas, savo miesto sportininkus. Džiaugiasi širdis, kai klaipėdiečiai nuoširdžiai atstovauja savo miestui, iškovoja medalius. Tiesiog gyvenime norisi pokyčių, tai buvo mano asmeninis sprendimas", - akcentavo S. Paliulis.

Vadovų kaita - ne naujiena

Klaipėdoje sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo kėdė yra gana karšta: per pastaruosius keletą metų vadovas keičiasi jau trečią kartą. 2013 metų sausį ilgametį Klaipėdos sporto vadą Irenijų Zaleckį pakeitęs Mantas Bagočius šiame poste išbuvo 3,5 metų ir taip pat savo noru atsisveikino su šiuo darbu.

Klaipėdos sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo pareigas laikinai užims šio skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Rumšienė.

"Kol kas turime laikiną vadovą. Kaip bus toliau, spręsime artimiausiu metu. Dar nežinome, ar skelbsime konkursą, ar siūlysime užimti šias aukštesnes pareigas mūsų darbuotojui per neeilinį komisijos vertinimą", - situaciją paaiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Buvęs kariškis - į valdišką darbą

2016 metų liepos mėnesį konkursą Klaipėdos savivaldybės sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo pareigoms užimti laimėjęs S. Paliulis išties buvo artimas sportui - 2001 metais baigė tuometinį Kūno kultūros institutą (dabartinis Lietuvos sporto universitetas), 1992-1996 metais buvo dabar jau savo veiklos nebevykdančio Klaipėdos vaikų ir jaunučių beisbolo klubo treneris. Be to, jis nuolat, net per laisvus savaitgalius, lankėsi įvairiose sporto varžybose, per jų atidarymus sakydavo kalbas ir taip motyvuodavo sportininkus.
52 metų S. Paliulis anksčiau buvo aukšto rango karininkas, tačiau išėjo į užtarnautą karininko pensiją.
2004 metais "Vakarų eksprese" rašėme apie S. Paliulio žygdarbį, kai šis, nepaisydamas gresiančio pavojaus, išgelbėjo užsienio šalies kario gyvybę. Už tokį drąsų poelgį jis buvo apdovanotas Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi. Tuomet Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono vado pavaduotojo - štabo viršininko pareigas ėjęs S. Paliulis buvo išvykęs į Vengriją, į anglų kalbos kursus.
Jis 2009-2011 metais stažavosi JAV.
Tame pačiame interviu jis teigė, kad jam nuo vaikystės imponavo vyrų ryžtas ir sportiškumas.
"Stengiausi suderinti šiuos du dalykus. Įstojau į Kauno kūno kultūros institutą ir pasirinkau pradinio karinio parengimo specializaciją su fiziniu lavinimu. Buvau lengvaatletis, vėliau mane paviliojo beisbolas. Žaidžiau Lietuvos rinktinėje, Klaipėdos mieste buvome įkūrę beisbolo klubą, vadovavau jo komandai", - teigė S. Paliulis.
Jis buvo ir tarp dienraščio "Vakarų ekspresas" nominantų į Metų klaipėdiečio titulą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder