Klaipėdos senamiestyje veiks kultūros kvartalas

Klaipėdos senamiestyje veiks kultūros kvartalas

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija iš savivaldybės biudžeto lėšų paskirstė 28 tūkst. eurų kultūros kvartalo įveiklinimo projektams 2016 metais iš dalies finansuoti. Kultūros kvartalo įveiklinimo programos tikslas – paskatinti įvairių sektorių kultūrinį bendradarbiavimą ir formuoti aktyvų, lankytojams patrauklų kultūros kvartalą Klaipėdos senamiestyje.

Iš viso kultūros kvartalo įveiklinimo projektų dalinio finansavimo iš savivaldybės biudžeto lėšų konkurse dalyvavo 15 pareiškėjų, finansavimas skirtas 8 projektams. Iš savivaldybės biudžeto lėšų kultūros projektui dalinai finansuoti buvo galima prašyti ne daugiau kaip 80 proc. nuo bendros projekto sumos ir ne daugiau kaip 6 000 Eur.

Po 5 000 Eur buvo skirta VšĮ „Kūrybos gelmės“ projektui „Rūbų dizaino kūrybinės dirbtuvės ir kolekcijos „JŪRA. BALTAI“ pristatymas“, Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centro projektui „Amatystė. Regioninio identiteto bruožai“, asociacijos Meno kūrėjų sąjungos projektui „Kūrybinė platforma „Menų zona“ ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro projektui „#ORE“. Po 2 000 Eur buvo išdalyta šiems projektams: „Interaktyvioji bibliotekos palapinė“ (Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka), „Vasaros kino naktys“ (VšĮ Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra), „Archeologijos radinių meninės interpretacijos Klaipėdos senamiestyje“ (Klaipėdos universitetas) ir „Muzikuojanti krantinė“ (VšĮ „Muzikiniai projektai“).

Įgyvendinant Kultūros kvartalo įveiklinimo programą planuojama išplėsti senamiestyje teikiamų kultūros paslaugų pasiūlą: rengti kultūros paveldą ir šiuolaikinius menus aktualizuojančias kūrybines dirbtuves, parodas, edukacinius užsiėmimus, priimti reziduoti menininkus, demonstruoti jų kūrybos pristatymus, organizuoti įvairias šventes, rodyti profesionalaus teatro spektaklius. Išplėtus paslaugų pasiūlą ir sutelkus įvairių sričių menininkus bei verslo pasaulio atstovus, pagerės kvartale teikiamų kultūrinių paslaugų kokybė, suaktyvės kultūrinė veikla Klaipėdos senamiestyje, padidės jo patrauklumas ir konkurencingumas. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder