Klaipėdos senamiesčio grindiniams remontuoti – 5 mln. eurų

Klaipėdos senamiesčio grindiniams remontuoti – 5 mln. eurų

Klaipėdoje per trejus metus planuojama atnaujinti akmeninius senamiesčio grindinius. Skaičiuojama, kad tam prireiks beveik 5 mln. eurų.

Trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Finansų ir ekonomikos komitete buvo pristatomi planai atnaujinti senamiesčio grindinį ir „pritaikyti universalų dizainą“.

Iš viso iki 2022-ųjų siekiama atnaujinti penkių Klaipėdos senamiesčio gatvių dangas – Žvejų, Daržų, Aukštosios, Didžiosios Vandens ir Vežėjų. Kaip pasakojo projektą pristačiusi savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė, bus atnaujintos gatvių važiuojamosios dalys, šaligatviai: išardytos senos dangos, įrengti pagrindai, lietaus nuotekų sistema, šaligatviai pritaikyti taip, kad tiktų ir neįgaliesiems. Vietomis bus įrengtas granitas.

Atnaujintos senamiesčio gatvės bus skirtos tik pėstiesiems. Planuojama, kad projektas būtų įgyvendintas per trejus metus ir baigtas 2022-aisiais.

„Ar damos ir toliau turės vaikščioti su klumpėmis, ar jau galės apsiauti prancūziško stiliaus batelius?“ – komiteto posėdyje klausė tarybos narys Arvydas Vaitkus.

E.Jurkevičienė teigė, kad projektas derintas ir su neįgaliaisiais, ir su mamomis, stumdančiomis vežimėlius.

Viso projekto vertė – 3,5 mln. eurų. Didžiąją dalį finansavimo tikimasi gauti iš Europos sąjungos fondo Darnaus judumo programoms įgyvendinti. Apie 1,4 mln. eurų turės skirti pati savivaldybė.

Atskiru projektu bus rekonstruojamos Teatro ir Sukilėlių gatvės, tam numatyta skirti 1,38 mln. eurų: apie 0,5 mln. skirs ES, 0,88 – Klaipėdos miesto savivaldybė. Darbus numatyta baigti 2022-aisiais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder