Klaipėdos paplūdimiuose – naujovės

Klaipėdos paplūdimiuose – naujovės

Vasarą klaipėdiečius paplūdimiuose pasitiks naujovės - elektroniniai stendai, vaizdo kameros, apžvalgos aikštelės bei muzikinės aikštelės. Dviejuose paplūdimiuose plevėsuos ir Mėlynosios vėliavos.

  • Šiltuoju sezonu paplūdimiuose veiks 3 dušai, 6 geriamojo vandens fontanėliai, 5 konteineriniai tualetai, 2 stacionarūs, bus pastatyta ir biotualetų.
  • Paplūdimiuose dviem pamainomis dirbs 70 gelbėtojų.
  • Klaipėdos paplūdimiams, įskaičiuojant nuolatinę priežiūrą, infrastruktūros atnaujinimą, gelbėtojų ir medicinos personalo atlyginimus, šiemet numatyta daugiau nei 1 mln. eurų.

Sezono pradžia paprastai būna skelbiama gegužės antroje pusėje - iki tol norima kuo geriau pasiruošti. Penktadienį II Melnragės, Neįgaliųjų bei Girulių pliažus apžiūrėję "Klaipėdos paplūdimių" bei Savivaldybės atstovai teigė, kad Klaipėdos paplūdimių kokybės kartelė keliama aukštyn.

"Klaipėdos paplūdimių" direktorius Virginijus Urbonas džiaugėsi, kad žiema ir pavasaris pliažų stipriau nenuniokojo, tad išvengta didesnių nuostolių. Šiuo metu vyksta įprasti darbai - ruošiamas inventorius, tvarkomi takeliai. Juos ketinama gaminti iš atsparesnių aplinkos poveikiui impregnuotų terasinių lentelių.

Sezono viduryje atsiras vaizdo stebėjimo kameros, apimsiančios Melnragę, Girulius ir dalį Smiltynės. Jos bus skirtos ne tik poilsiautojų saugumui, tačiau ir norint apsaugoti inventorių, turtą.

Smiltynėje ir II Melnragėje bus įrengti elektroniniai stendai. Pasak V. Urbono, tai bus tarsi mažos meteorologinės stotelės. Jūroje bus belaidis plūduras, kuris į stendą perduos informaciją apie oro, vandens temperatūrą ir t. t. Tikimasi, kad ateityje bus galima stendo rodmenis realiu laiku rodyti ir "Klaipėdos paplūdimių" interneto svetainėje.

Žadama, kad neįgaliesiems bus patobulinti ir įrengti patogesni takai, kuriais bus galima privažiuoti arti jūros. Smiltynės ir Neįgaliųjų paplūdimiuose veiks pagalbos iškvietimo stotelės, kur paspaudus mygtuką galima išsikviesti pagelbėti pasirengusį asmenį iš gelbėtojų posto. Judėjimo negalią turintiems žmonėms bus pasiūlyti specialūs vežimėliai su kuriais neįgaliuosius galima paplukdyti jūroje.

Pliažuose jau įrengtos trys naujos apžvalgos aikštelės, tačiau, ko gero, didžiausia naujovė - II Melnragėje ir Smiltynėje atsirasiančios muzikinės aikštelės. Jas įkvėpė pernai Smiltynėje vykęs projektas, kai žmonės paplūdimyje klausėsi M. K. Čiurlionio muzikos.

"Mūsų tikslas yra, kad žmonėms prie jūros būtų kuo daugiau pramogų, užsiėmimų, nes žinome, kokia yra trumpa ir lietinga vasara - ne visuomet galima maudytis. Norime, kad prie jūros būtų ką veikti be deginimosi ir maudymosi. Pamatę, kad ateina žmonės į apžvalgos aikštelę "parelaksuoti", sugalvojome, kad gali atsirasti dar viena aikštelė - muzikinė. Ji būtų riboto garsumo, kad aplinkui esantiems žmonėms muzika netrukdytų. Žmogui atėjus į aikštelę muzika iškart pradės groti", - pasakojo V. Urbonas.

Jo pavaduotojas Aleksandras Siakki teigė, kad jau kitą savaitę prasidės ir gelbėtojų atrankos.

"Kaip ir kiekvieną vasarą, reikia 70 gelbėtojų. Nors skaičius atrodo didelis, jie išsibarsto po visus paplūdimius. Balandžio 21 dieną vyks pirmoji gelbėtojų atranka, rinksime pirmą grupę, gegužės viduryje bus antroji atranka. Gelbėtojams vyks mokymai - ir po atrankos, ir vėliau, sezono metu. Iki šiol nebuvo problemų surinkti gelbėtojus, branduolys yra išlikęs ir dabar. Pavyzdžiui, Antroje Melnragėje besilankantys žmonės jau daug metų mato tuos pačius gelbėtojų veidus", - sakė A. Siakki.

Šį sezoną tikimasi pasiūlyti ir atskiras teritorijas poilsiautojams su augintiniais - jos numatomos I Melnragėje ties šiauriniu molu bei Smiltynėje ties pietiniu molu. Tam turi pritarti miesto Taryba.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas džiaugėsi, kad uostamiesčio paplūdimiai kasmet tampa vis švaresni, jaukesni ir saugesni. Vis dėlto jis pripažino, kad išbandymu gali tapti paplūdimių pasiekiamumas - dėl planuojamo kelio remonto.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder