Klaipėdos paplūdimiams vėl sieks mėlynosios vėliavos

Klaipėdos paplūdimiams vėl sieks mėlynosios vėliavos

Tarptautinio paplūdimio kokybės ženklo – mėlynosios vėliavos – Klaipėda ir šiemet sieks dviem paplūdimiams: Smiltynės I ir Melnragės II paplūdimiui.

Dalyvavimui mėlynosios vėliavos programoje, šiandien, vasario 21 d. posėdyje, pritarė miesto savivaldybės taryba. Abu šie paplūdimiai mėlynosiomis vėliavomis buvo įvertinti ir pernai, o Smiltynės paplūdimys ja buvo apdovanotas ir 2017-aisiais.

„Mėlynoji vėliava – tai ne tik simbolis, reiškiantis, kad paplūdimys atitinka aukščiausius standartus, tai ir ženklas, kad Klaipėda nuosekliai investuoja į pramogų, poilsio ir laisvalaikio infrastruktūrą. Iškovoti mėlynąją vėliavą nėra lengva, bet išlaikyti ją kelerius metus iš eilės yra nepalyginamai sudėtingiau. Džiaugiuosi, kad gebame ne tik įtikinti gamtosaugines organizacijas, kad mes to verti, bet ir nuosekliai laikomės to paties kurso bei siekiame klaipėdiečiams ir miesto svečiams suteikti galimybę mėgautis paplūdimiais, kurie atitinka aukščiausius standartus“, – sako miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Mėlynoji vėliava – ne tik paplūdimio kokybės ženklas ir puiki reklama, siekiant pritraukti užsienio turistus, tai kartu ir pranešimas visiems lankytojams, kad jie paplūdimyje yra saugūs – čia budi gelbėtojai, tikrinama vandens kokybė.

Kad paplūdimys būtų apdovanotas mėlynąja vėliava, jis turi atitikti keliamus reikalavimus aplinkosauginio švietimo ir informavimo, vandens kokybės, aplinkosauginio valdymo, paslaugų ir saugumo srityse. Ar jų laikomasi, griežtai tikrinama. Jei nustatoma pažeidimų, vėliavą būtina nuleisti.

Dalyvavimas mėlynosios vėliavos programoje Klaipėdai kainuos apie 10 tūkst. eurų.

Mėlynosios vėliavos programą vykdo Aplinkosauginio švietimo fondas. Lietuvoje šią programą koordinuoja visuomeninė organizacija „Lietuvos žaliųjų judėjimas“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder