Klaipėdos paplūdimiams - Mėlynosios vėliavos

Klaipėdos paplūdimiams - Mėlynosios vėliavos

Antradienį II Melnragės paplūdimyje oficialiai iškelta Mėlynoji vėliava. Tokia pat šį vasaros sezoną plevėsuos ir Smiltynėje. Tad į šiuos paplūdimius atvykę poilsiautojai gali tikėtis kokybiškos infrastruktūros ir paslaugų.

  • Šią vasarą Klaipėdos paplūdimiuose veiks 3 dušai, 6 geriamojo vandens fontanėliai.
  • Bus 5 konteineriniai tualetai, 2 stacionarūs, bus pastatyta ir biotualetų.
  • Paplūdimiuose dviem pamainomis dirbs 70 gelbėtojų.

"Tai gera žinia miestui ir pasauliui. Suprantama, tai ne tik džiaugsmas poilsiaujantiems, bet ir didžiulė atsakomybė prižiūrintiems šiuos paplūdimius. Išsaugoti šią kartelę reikės kiekvienam iš mūsų. Gaila, bet vis dar stebime vandalizmo atvejų paplūdimiuose. Tad noriu tikėti, kad mėlyna spalva įkvėps ir sveikam, mėlynam mąstymui", - vylėsi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Nors II Melnragėje dar nesumontuota visa reikiama įranga, bet žadama, kad likę darbai ilgai netruks. Iki birželio vidurio žadama įrengti elektroninį stendą, kuriame realiu laiku bus fiksuojama oro bei vandens temperatūra ir bangavimas.

"Gelbėtojams nebereikės kreidelėmis rašinėti besikeičiančių skaičių. Taip pat bus įrengtos saulės baterijomis maitinamos "SOS" stotelės - žmogui tereiks pribėgus prie stotelės paspausti vieną mygtuką ir jis iš karto susisieks su gelbėtojais", - naujoves pristatė jų rengėjas, bendrovės "Militera" direktorius Elmantas Mickevičius.

Taip pat šiame paplūdimyje įrengtas išmanusis suolelis, prie kurio priėjus pradeda groti muzika, yra galimybė pasikrauti telefoną, veikia Wi-Fi prieiga.

"Dažnai kalbama, kad žmonėms tos Mėlynosios vėliavos nereikia, esą jiems pakanka, kad yra jūra ir tiek. Bet juk tai tarptautinis pripažinimas. Žinoma, nereikia visko daryti tik dėl užsieniečių, vietiniai žmonės ne mažiau nusipelno, kad paplūdimiai būtų tinkamai tvarkomi", - kalbėjo visuomeninės organizacijos "Žaliųjų judėjimas" pirmininkas Rimantas Braziulis.

Jo žiniomis šį vasaros sezoną Mėlynosios vėliavos plevėsuos penkiuose Lietuvos paplūdimiuose: Nidoje, Juodkrantėje, Smiltynėje, II Melnragėje ir Palangoje.

"Nors jūros turime nedaug, bet mano nuomone, galėtume turėti bent aštuonias Mėlynąsias vėliavas. Jos galėtų atsirasti ir prie kai kurių ežerų, pavyzdžiui, Plateliuose", - svarstė R. Braziulis.

"Klaipėdos paplūdimių" direktorius Virginijus Urbonas apgailestavo, kad kituose Klaipėdos paplūdimiuose nebus taip lengva įgyvendinti Mėlynosios vėliavos reikalavimus.

"Daugelis dalykų stringa dėl tam tikrų aplinkosaugos reikalavimų. Pavyzdžiui, Smiltynėje ne visi tualetai turi kanalizaciją ir vandentiekį. Ir tai ne dėl aplaidumo, o dėl to, kad to neleidžia aplinkosauginiai įstatymai", - paaiškino V. Urbonas.

Jis žadėjo, kad sezono viduryje atsiras vaizdo stebėjimo kameros, apimsiančios Melnragę, Girulius ir dalį Smiltynės.

Klaipėdos paplūdimiams, įskaičiuojant nuolatinę priežiūrą, infrastruktūros atnaujinimą, gelbėtojų ir medicinos personalo atlyginimus, šiemet numatyta išleisti per 1 mln. eurų.

Telieka apgailestauti, kad šį vasaros sezoną patekti į Mėlynosios vėliavos ženklu pažymėtą II Melnragės pliažą poilsiautojams bus kiek sudėtingiau dėl vykdomų Pamario gatvės rekonstrukcijos darbų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder