"Klaipėdos mokytojai ir ant stogo - mokytojai"

"Klaipėdos mokytojai ir ant stogo - mokytojai"

Uostamiesčio pedagogai bei švietimo ir kultūros įstaigų atstovai nusprendė netradiciškai pasitikti vasaros atostogas - surengė smagią popietę ant Vytauto Didžiojo gimnazijos stogo.

"Kodėl ant stogo? Tiesiog mintis buvo tokia, kad netradiciniai mokytojai netradicinėje aplinkoje netradiciškai palydės senus mokslo metus", - idėją komentavo Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro direktorė Raimonda Stirbienė.

"Tiesiog norime parodyti, kad mokytojai yra laisvi, nesuvaržyti, gebantys improvizuoti, džiaugtis gyvenimu. Trumpiau tariant - jie yra gyvi", - antrino viena iš renginio organizatorių, Gedminų progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Vilhelmina Paniuškienė.

Uostamiesčio valdžios atstovų aplankytą renginį pradėjo griausmingas ir ugningas būgnų šou, kurį sukūrė būrys įvairiausių specialybių pedagogų.

"Šituos mokytojus tikrai nebuvo sunku suburti. Pakako vieno skambučio, idėja gimdė kitą idėją ir pavyko puikus renginys. Galime pasidžiaugti, kad Klaipėdoje yra daug mokytojų, kurie pamokas veda įdomiai, patraukliai. Mokytojas nėra tik tas, kuris rašo ant lentos, jis taip pat moka linksmintis, ieško įdomesnių erdvių, kur gali vesti netradicines pamokas", - pasakojo R. Stirbienė.

Dalį smagių mokiniams pateikiamų užduočių mokytojai leido išbandyti ir renginio dalyviams. Juoko ir gerų emocijų netrūko.

"Klaipėdos mokytojas ir ant stogo - mokytojas", - linkėdamas pedagogams gerų prasidedančių atostogų, sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir dar pridūrė: "Norėčiau, kad tokį žvalų, energingą, išradingą, entuziastingą mokytoją matytų ir mokiniai pamokose. Drauge ar ant stogo, ar ant žemės kurkime klestinčią, žydinčią ir dažnai džiazuojančią Klaipėdą."

Renginyje dalyvavusi Klaipėdos pramonininkų asociacijos administracijos direktorė Jolanta Braukylienė, mokytojus mokanti viešųjų ryšių subtilybių, taip pat pasidžiaugė pedagogų kūrybingumu.

"Mokytojas atrodo iš pirmo žvilgsnio nematomas, bet iš tiesų turi didžiulę įtaką mūsų bendruomenei, kadangi jie tiesiogiai prisiliečia prie vaikų ugdymo. Nuo mokytojo daug priklauso, ar tie vaikai bus aktyvūs klaipėdiečiai. Kiek man teko bendrauti su Klaipėdos pedagogais, pasidžiaugiau, kad yra kritinė masė itin kūrybiškų asmenybių ir jie gali daryti mokykloje permainas. Beje, aš pastebėjau dar vieną dalyką - atmosfera, pedagogų ir pačių mokinių laisvumas kiekvienoje mokykloje pirmiausia prasideda nuo vadovo", - įžvalgomis dalijosi J. Braukylienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder