Klaipėdos merui patarinės buvęs STT pareigūnas

Klaipėdos merui patarinės buvęs STT pareigūnas

Vakar mero patarėjo pareigas pradėjo eiti Leonas Barišauskas, buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio viršininkas. Žmonės jau juokauja, kad dabar merijoje bus grojama dviem triūbomis. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas atsikerta, kad triūba groja ir Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas.

L. Barišauskas liko be darbo, nes minėtas STT poskyris Klaipėdoje buvo panaikintas, o jis nesutiko važiuoti dirbti į Vilnių. Beje, prieš STT jis yra dirbęs Savivaldybėje, Švietimo skyriuje. Jis sako, kad mero pasiūlymas jam buvo visiškai netikėtas ir, žinoma, paglostė širdį.

"Nekvestionuoju, kur L. Barišauskas dirbo prieš tai. Svarbūs du dalykai: užduotys ir darbų, kuriuos kažkas turi dirbti, baras. Man pasirodė, kad jis tam tinkamas vertinant jo patirtį ir įdirbį, sisteminį situacijos matymą, politinių procesų suvokimą, prevencinius korupcijos dalykus ir kt. Tai žmogus, atitinkantis mano lūkesčius", - sakė meras.

Socialiniuose tinkluose jau sklando pamąstymai, kad L. Barišauskas užsitarnavo mero patarėjo postą talkindamas džiazo festivaliuose. Pasak mero, vienintelė sąsaja su džiazu yra ta, kad spalio 1 d. yra Tarptautinė muzikos diena. Būtent tą dieną L. Barišauskas pradėjo eiti šias pareigas.

"Kuo čia dėti džiazai. Tame festivalyje dalyvauja pusė Klaipėdos, o aš - muzikantas, groju triūba. Neatmetu galimybės, kad kokiame nors renginyje gros trys triūbos", - juokavo mero patarėjas. Beje, jis nepriklauso jokiai partijai, nes dirbant STT tai buvo uždrausta.

Stengsis, kad žmonės suprastų

L. Barišausko, kaip mero patarėjo, pagrindinė užduotis bus tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinavimas įgyvendinant Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategiją bei korupcijos prevencijos politikos įgyvendinimas.

"Manau, kad viena iš mano papildomų funkcijų bus paaiškinti žmonėms, ką gali meras, o kas ne nuo jo priklauso. Dabar lapai užkemša kanalizaciją, neatstatomas sudegęs "Baltijos" kino teatras, kaltinamas meras. Reikia išaiškinti, kad ne meras kaltas, jog žmogaus pašalpa nepadidėjo, kad ne jis nustato pašalpų dydį, tik užtikrina jų mokėjimą.

Savivaldos įstatyme yra daugiau kaip 80 funkcijų, už kurias atsako meras. Svarstau, kad reikėtų ko nors imtis, kad žmonėms nereikėtų kritikuoti anonimiškai. Reikėtų susitikti ir išsikalbėti, kas negerai, ką reikia taisyti. Iš karto imam ir patvarkome, be jokių biurokratizmų. Gyventojai turi daug gerų įvairių idėjų. Su meru dar apie tai nekalbėjau. Bet kai man pasiūlė eiti tokias pareigas, pradėjau mąstyti, ko reikėtų Savivaldybei, kas žmonėms skauda ir ką dėl to galėtų padaryti merija", - kalbėjo L. Barišauskas.

Dirbs, kol bus reikalingas

"Kai meras man pasakė, kad pažįsta mane kaip patikimą, dorą, sąžiningą žmogų, man beliko tik suskystėti. Tos pareigos labai garbingos, bet ir atsakingos. Kai dirbau STT, mes kuravome 12 savivaldybių. Klaipėdos mero veikloje buvo labai ryški politinė valia kovojant su korupcija. Taigi mes vienas kitą pažinojome ir kaip muzikantai, ir susidurdavome įvairiose konferencijose

Man dabar teks užtikrinti ryšius tarp merijos ir Savivaldybės administracijos, tarp politiką formuojančios ir vykdančios institucijos, bendravimą su biudžetinėmis įstaigomis, kurių yra, atrodo, 120. Darbo bus ir, manau, įdomaus. Gali atsirasti ir kitokių pavedimų, kurie nėra surašyti pareigybės aprašyme", - kalbėjo L. Barišauskas.

Kadangi tai politinio pasitikėjimo postas, jis dirbs tol, kol bus reikalingas. Meras gali jį bet kada atleisti. "Jeigu atliksiu savo užduotis, o merui prireiks finansininko ar ekonomisto, pykti negalėsiu", - sakė naujasis mero patarėjas.

Nuo šiol Klaipėdos merui talkins du patarėjai: L. Barišauskas ir Natalija Sadovskaja.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder