Klaipėdos kopose neberanda kur atsigulti

Klaipėdos kopose neberanda kur atsigulti

Klaipėdiečius stebina jų akiai neįprasta metodika sutvirtintos kopos pajūryje. Darbus atlikę Kretingos miškų urėdijos atstovai aiškina, kad toks metodas šiuo metu tinkamiausias siekiant bent kiek sustabdyti iš kopų pustomą smėlį.

Kadangi ši vasara kol kas tokia, kad saule pasilepinti įmanoma nebent kopose, poilsiaujantys Klaipėdos pajūryje žmonės pastebėjo, jog gerokai sumažėjo vietų, kur kopose būtų galima atsigulti ant smėliuko. Mat daug kur ant smėlio tiesiog išguldyti šakų klojiniai.

Žmonės sako suprantantys, jog šakos kopose išdėliotos ne šiaip sau, o tam, kad nebūtų pustomas smėlis, visgi toks būdas jiems neatrodo patrauklus. Esą būdavo daug patogiau, kai iš vytelių būdavo išpinamos tvorelės. Tuomet bent likdavo vietos, kur atsigulti.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda patvirtino, jog tai - ne darbus atlikusių miškininkų improvizacija. Esą kopos sutvirtintos būtent taip, kaip ir buvo numatyta pernai parengtame projekte.

"Rangovas buvo parinktas konkurso tvarka. Darbus atliko Kretingos miškų urėdija", - priminė L. Dūda.

"Tegul žmonės džiaugiasi, kad pagaliau kažkas daroma, nes kopų situacija žemyninėje dalyje tragiška. Praktiškai čia pajūrio kopų iš viso nebėra. Visu nepriklausomybės laikotarpiu jos nebuvo tinkamos priežiūros", - pasiteiravus, kodėl kopos buvo tvirtintos būtent šitaip, sakė Kretingos miškų urėdijos urėdas Antanas Algimantas Baranauskas.

Jis sako suprantantis, kad poilsiaujantiems pajūryje būdavo patogiau, kai iš vytelių būdavo išpinamos tvorelės, tačiau esą šiuo atveju reikėjo kopas gelbėti nedelsiant, tad neliko nieko kito, kaip užkloti pustomą smėlį šakų sluoksniu.

"Ateityje reikėtų dar pasodinti ilgašaknes žoles, kad būtų galima maksimaliai smėlį sulaikyti", - sakė urėdas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder