Klaipėdos jaunimas sulaukė pripažinimo

Klaipėdos jaunimas sulaukė pripažinimo

Š.m. lapkričio 29 – ąją, penktadienį, klaipėdiečiai sugūžėjo į kasmetinį Klaipėdos miesto savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos (JRT) rengiamus Klaipėdos miesto jaunimo apdovanojimus Klaipėdos piliavietėje.

Kasmetinių apdovanojimų tikslas – paskatinti ir įvertinti jaunimo bei pačių organizacijų įsitraukimą į savanoriškas veiklas, kurios, pasak JRT pirmininko Lauryno Gečio, yra svarbus sudedamasis elementas ne tik jauno žmogaus savirealizacijos kelyje, bet ir gyvybiškai svarbus kaip „įrankis prisidėti prie savo miesto ir valstybės kūrimo“.

Apdovanojimai su naujomis iniciatyvomis ir nominacijomis

Kasmet yra skelbiamos 10 nominacijų, skirtų tiek jaunimo organizacijų veiklos vertinimui, tiek atskirų projektų ar lyderių, tačiau šiais metais jaunimas ypač buvo aktyvus, matomas ir vykdė daug projektų, todėl kelios nominacijos buvo pakeistos naujomis, kad aprėpti kuo daugiau jaunimo grupių, bei įvertinti jų indėlį Klaipėdos miestui.

Naujai atsiradusi nominacija „Metų jaunasis verslininkas“, kur įvertinimas skiriamas jaunam aktyviam klaipėdiečiui, rodančiam verslumo pavyzdį jauniems žmonėms ar padedantis jiems, skatindamas imtis verslo iniciatyvų Klaipėdoje arba startavo Klaipėdos mieste su verslo iniciatyva ir įgyvendina unikalią verslo ar socialinio verslo idėją.

Taip pat viena iš įdomesnių naujų nominacijų „Metų aktyviausia jauna šeima“, kur atrankos kriterijai vertinime buvo pagal tai ar abu šeimos nariai, kurie yra iki 35 metų amžiaus, aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje, skatindami pilietiškumą, bei imasi kitokių iniciatyvų, kuriančių pridėtinę vertę Klaipėdos miestui.

Labai svarbi atsiradusi nominacija, kuri netik parodo pridėtinę vertę Klaipėdos miestui, iniciatyvų gausą, bet ir mūsų visų paskatinimas ir motyvacija nesustoti veikti - tai „Metų nugalėtojo“ nominacija, kuri skiriama jaunam žmogui, jaunimo organizacijai ar bendruomenei, aktyviai veikiančiai ir dalyvaujančiai visuomeniniame gyvenime Klaipėdos mieste, nepaisant fizinės, psichinės ar kitokios negalios.

Šiais metais buvo leista pasiūlyti ir patiems klaipėdiečiams savo nominaciją, kur jie mato aktyvų jauną žmogų ir būtų vertas papildomos nominacijos. Iš visų pasiūlytų nominacijų buvo atrinktos 3, kurie savo srityje yra tikri nugalėtojai – „Metų jaunasis menininkas“ Domininkas Malajevas (20 taškų), „Metų jaunasis sportininkas – Dominykas Dirkstis, bei „Metų bendruomeniškiausias jaunimo atstovas“ Paulius Naujokas (18 taškų).

Sulaukęs daugiausiai visuomenės bei komisijos palaikymo Dominykas Dirkstis (24 taškai) iškovojo dar vieną pergalę ir laimėjo „Metų jaunojo sportininko“ nominaciją.

Paskelbti 2019 Jaunimo Apdovanojimų nugalėtojai

Metų jaunąja verslininke pripažinta Indrė Razbadauskaitė-Venskė (24 taškai), kuri aplenkė savo konkurentus: Povilą Klimą (18 taškų) ir Aušrą Pacevičiūtę (18 taškų).

Metų savanore pripažinta Aurika Kubiliūtė (22 taškai), tačiau nominuoti į šią kategoriją buvo ir kiti aktyvūs savanoriai - Vilius Marauskas (18 taškų) ir Aras Šniauka (20 taškų).

Metų jaunimo ambasadorės laureate tapo Gabija Buivydaitė (24 taškai), kuri varžėsi su Klaipėdos valstybinės kolegijos Studentų atstovybe (16 taškų) ir Deimante Končiute (22 taškai).

Metų jaunimo lydere tapo Milda Matulevičiutė (22 taškai). Toje pačioje kategorijoje varžėsi ir Laurynas Gečius (22 taškai) su Irma Vilutyte (18 taškų).

Metų pilietiškiausios šeimos statusą laimėjo Laurynas Gečius ir Irma Radavičiūtė (22 taškai). Nominuoti buvo Audrius Paulauskas ir Jolita Ivanauskaitė (20 taškų) bei Ieva ir Edgaras Jefimovai (18 taškų).

Metų prisikėlimo nominaciją pelnė Erasmus studentų tinklas Klaipėdoje (24 taškai). Šioje nominacijoje konkuravo ir Klaipėdos mokinių savivaldų informavimo centras (20 taškų) bei Dvasinės pagalbos jaunimui centras (16 taškų).

Pilietiškiausia jaunimo organizacija tapo Maltos ordino pagalbos tarnyba „Jaunieji maltiečiai” (24 taškai). Į pilietiškiausių organizacijų sąrašą buvo įtraukti ir Lietuvos skautijos „Pamario tuntas” (18 taškų) bei Vakarų šaulių 3-ioji rinktinė (18 taškų).

Metų jaunimo organizacija šiais metais pripažinta nusipelniusi Jaunimo linija (22 taškai). Šioje srityje varžėsi ir Klaipėdos jaunimo teatras (18 taškų), VšĮ Asmenybės ugdymo kultūros centras (20 taškų).

Pripažinimo sulaukė ir Metų jaunimo partnerio titulą pelnė Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas” (22 taškai). Į šią nominaciją kandidatavo ir Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centras (22 taškai) bei Klaipėdos dramos teatras (16 taškų).

Metų jaunimo geriausiu projektu išrinktas „Silent coffee“ (Klaipėdos jaunimo kurčiųjų organizacija) (24 taškai). Į šią vietą kandidatavo ir Fridays For Future Klaipėda (20 taškų) bei „Dialogas” (Apeirono teatras) (16 taškų).

Galiausiai, Metų jaunimo nugalėtojos vardą gavo Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacija (24 taškai). Į šią nominaciją taip pat pretendavo Individualių poreikių kūrybos studija „Plunksnelė” (20 taškų) ir Vaikų, sergančių cukriniu diabetu, klubas „Smalsučiai” (18 taškų).

Renginio netikėtumai

Tik įėjus į salę svečiai buvo pasitikti nuotaikingų klounų būriu, kur jaunimo teatro “Taškas” aktoriai skelbė, kad atvykote į „Cirque de Memel“.

O pilnutėlė piliavietės salė, kur susirinko daugiau nei 200 jaunimo ir svečių, parodė, kad Klaipėdoje reikalingi tokie renginiai, o jaunimui jie ypač svarbūs, kai gali būti matomi ir įvertinti.

Vakarą atidarė Klaipėdos miesto meras V. Grubliauskas, Jaunimo reikalų departamento direktorius J. Laniauskas. Taip pat renginyje dalyvavo ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos ir tarybos atstovai, įmonių atstovai.

Renginys prasidėjo ir netikėtu sveikinimu iš Europarlamento, kurį atsiuntė europarlamentaras J. Olekas ir jo atstovų įteiktu papildomu prizu Laurynui Gečiui už metų indėlį jaunimo politikos srityje Klaipėdos mieste ir už jos ribų.

Kiekviena nominacija buvo apipinta daug teatriškos interpretacijos ir jaunatviško žaismingumo.

Tapo gražia tradicija, kad į šį renginį yra kviečiami ir Klaipėdos mieste įsikūrusių įmonių atstovai, kurių dėmesys jaunimui labai svarbus, todėl nugalėtojų paskelbimas ir statulėlės įteikimas buvo atiduotas į jų rankas, o kad dar labiau įprasmintų jaunimo pasiekimus ir motyvuotų dirbti Klaipėdos miesto labui buvo įteiktos jų įsteigtos dovanėlės paskatinimui.

Kai visi šypsojosi su statulėlėmis rankose, pabaigoje netikėta renginio kulminacija tapo į sceną įžengę Klaipėdos jaunimui gerai pažįstami dainuojantys aktoriai „Pinigautojai“, kurie pakėlė visą salę.

Svečiai ir dalyviai vieni kitiems linkėjo nesustoti veikti, bei džiaugėsi matydami kasmet tobulėjantį ir vis naujų aukštumų siekiantį iniciatyvų ir pilietiškai aktyvų jaunimą, kuris savanoryste prisideda prie miesto ir pačios valstybės kūrimo.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder