Klaipėdos jaunimas nominuotas apdovanojimui

Klaipėdos jaunimas nominuotas apdovanojimui

Uostamiesčio jaunimas - dėmesio centre. Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos rengiamuose Nacionaliniuose lygybės ir įvairovės apdovanojimuose projektas "Choose Klaipėda" pretenduoja gauti apdovanojimą "Geriausias amžius - mano amžius".

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos Komunikacijos skyriaus atstovė ryšiams su visuomene Izabelė Švaraitė pasakojo, kad žmonės internete galėjo siūlyti pretendentus apdovanojimui gauti. Vienais jų tapo būtent klaipėdiečiai.

Projektas "Choose Klaipėda" nominuotas už praėjusiais metais jaunimo iškovotą Europos jaunimo sostinės 2021 titulą Klaipėdai. Uostamiestis taps pirmąja tokia sostine Šiaurės Europoje.

Šio projekto tikslas - įtraukti jaunimą į jiems aktualių klausimų sprendimą, skatinti domėtis politika, organizuoti pilietines iniciatyvas, kurti saugią terpę LGBT bendruomenei, tautinėms mažumoms, jaunimui, turinčiam negalią, ir vykdyti švietėjiškas veiklas lyčių lygybės tema.

"Tai yra įvertinimas, ir mums smagu, kad pastebi mūsų darbą, pastangas dėl įvairaus jaunimo, apimant įvairias grupes. Žinoma, nominantų yra labai įvairių, laimėti norisi, bet bus taip, kaip nuspręs balsuojantieji", - kalbėjo Klaipėdos miesto savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Aistė Andruškevičiūtė.

Ji sakė, kad ši nominacija - tai įrodymas, kad klaipėdiečiai jaunuoliai skatina lygybę ir įvairovę.

"Džiaugiamės jau vien tuo, kad esame nominuoti. Prie šio projekto per 2 metus prisidėjo jau daugiau nei 500 žmonių. "Choose Klaipėda" vykdė įvairias veiklas, padėjo jaunimo organizacijos, jaunimo grupės. Teiravomės jų, su kokiomis problemomis jos susiduria ir ką norėtų mūsų mieste pakeisti", - kalbėjo A. Andruškevičiūtė.

"Vakarų ekspresas" primena, kad paraišką tapti Europos jaunimo sostine Klaipėda praėjusiais metais teikė antrąkart. Europos jaunimo sostinės Klaipėdos programoje numatyta 400 renginių, 200 gebėjimams tobulinti skirtų veiklų, daugiau nei 70 tarptautinių ir nacionalinių partnerių, 1 tūkst. savanorių, pusė milijono svečių.

Balsuoti galima internete, adresu https://lygybe.lt/apdovanojimai/

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder