Klaipėdos ir Kauno centriniai paštai išimti iš prekybos

Klaipėdos ir Kauno centriniai paštai išimti iš prekybos

Centrinių paštų pastatai Kaune ir Klaipėdoje nebus parduodami aukcionuose. Taip trečiadienį nutarė naujoji Lietuvos pašto valdyba, suburta daugiausia iš susisiekimo ministerijos darbuotojų. Ankstesnė, kuri pasiūlė pastatus parduoti, spalio 31 dieną buvo išvaikyta ministro Jaroslavo Narkevičiaus. Šie pastatai greičiausiai bus konservuojami.

Pašto valdyba nusprendė laikinai sustabdyti Kauno ir Klaipėdos miesto centrinio pašto pastatų pardavimą ir atšaukti aukcionus.

Taip pat pavesta Lietuvos pašto generalinei direktorei Astai Sungailienei atlikti šiuos veiksmus.

Jei ji to nepadarys, ji gali būti atstatydinta valdybos sprendimu. Anksčiau A.Sungailienė atsisakė išbraukti pastatus iš pardavimo.

Pastatai bus konservuojami

Centrinių paštų pastatai bus konservuojami, nes ten paštas jau kurį laiką neteikia paslaugų.

Neoficialiomis žiniomis, neatsirado nė vieno pirkėjo, susidomėjusio šiais pastatais. Kauno ir Klaipėdos pastatų pardavimo aukcionai baigiasi kitą, Vilniaus – šią savaitę.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis anksčiau žadėjo padaryti viską, kad šie pastatai nebūtų parduodami, nors taip buvo nutarusi ankstesnė Lietuvos pašto valdyba. Ministras J.Narkevičius neslėpė, kad Pašto valdyba atleista dėl sprendimo įtraukti centrinių paštų pastatus į pardavimo procesą.

Voldemaras Tomaševskis sako čia matantis valstybinio banko filialus.

Išlaikyti per brangu

Paštas teigia, kad jiems per brangu išlaikyti šiuos pastatus. Trijų centrinių paštų išlaikymas kainuoja apie 200 tūkstančių eurų per metus.

15min primena, kad premjeras Saulius Skvernelis savo pavedimu Nr. S-3052 rugsėjį mėnesį pareiškė, kad neprieštarauja Kauno centrinio pašto pastato pardavimui.

Be to, Lietuvos paštas balandžio 4 dieną sulaukė atsakymo iš Klaipėdos savivaldybės, kad uostamiestis neturi noro šio pastato įsigyti. Tokių pačių atsakymų buvo gauta ir iš Vilniaus bei Kauno savivaldybių. Taip pat tokio noro neparodė nei Turto bankas, nei LR Kultūros ministerija.

Tam, kad valstybė galėtų Kauno centrinį pašto pastatą perimti valstybės žinion ir atlyginti Lietuvos paštui rinkos verte, Kauno centrinis pašto pastatas buvo paskelbtas kultūros paminklu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder