Klaipėdos gydymo įstaigose reikalingi pokyčiai

Klaipėdos gydymo įstaigose reikalingi pokyčiai

Klaipėdoje sveikatos apsaugos kokybės lygis Lietuvos mastu yra vienas aukščiausių. Pas uostamiestyje dirbančius medikus atvyksta pacientai ir iš sostinės, ir iš mažesnių miestų.

Mes tampame visos respublikos, ne tik Klaipėdos gydymo įstaigomis: tik dalis lankytojų yra vietiniai ar rajono gyventojai, kitą medalio pusę sudaro pacientai iš Mažeikių, Kauno, Vilniaus ir kitų Lietuvos miestų.

Manęs, kaip kandidato į Klaipėdos miesto tarybos narius, neretai klausia nuomonės apie uostamiesčio gydymo įstaigų sujungimą, todėl atsakau: aš nesutinku.

Mano galva, šis centralizacijos planas duotų daugiau žalos, nei naudos.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad net dabar pacientai eilėse pas gydytojus laukia po kelis mėnesius, jau šiandien dauguma vyresnių medikų nepajėgūs tinkamai dirbti su e. sveikatos sistema.

Kas bus, kai ligoninės bus sujungtos, veiks viena sistema, viena registratūra, prie kurios nusidrieks didžiulės eilės?

Ar tikrai mamos su vaikais turi sėdėti bendroje eilėje prie gydytojo kabineto, kuriame, savaime suprantama, lankosi įvairiomis ligomis sergantys asmenys?

Svarbu ne uždaryti ar apjungti, o panaudoti gydymo įstaigų potencialą pacientų gerovei ir lanksčiai pertvarkyti sistemą tam, kad ši veiktų sklandžiai ir efektyviai.

Turime skubiai spręsti ir dar vieną problemą.

Darbo dienomis kviečiu užsukti į Karoso gatvę. Tai, ką pamatysite, tikrai nustebins.

Išvysite vaizdą, nedarantį garbės mūsų miestui.

Miesto valdžios didžiausiu aplaidumo pavyzdžiu tapo vaikų poliklinika ir priešais įsikūrusi ligoninė, esanti Karoso gatvėje, kurioje nuo pat ankstyvaus ryto iki pat darbo pabaigos nusidriekia didžiuliai kamščiai ir kelias iki gydymo įstaigų tampa lyg minų laukas, kurį įveikti tampa misija neįmanoma.

Kviečiu visus dabartinius tarybos narius, kurie pritaria gydymo įstaigų jungimui, kiekvieną darbo dienos rytą atvažiuoti į šią gatvę ir savo akimis įsitikinti, kas vyksta šioje siauroje važiuojamojo kelio dalyje 8 val. ryte.

Mano nuomone, ne gyventojai kalti, kad kasryt Karoso g. yra tūkstantinės automobilių spūstys, o kalta miesto valdžios apatija, nes tik jų dėka buvo įgyvendinta netinkama ligoninių infrastruktūra.

Siūlau valdžios vyrams ir moterims pastatyti save į tų ligonių vietas, kuriems galbūt kiekviena minutė, praleista Karoso gatvės kamštyje gali būti reikšminga.

Miesto centras ligoninėms – ne vieta.

Gydymo įstaigos turėtų būti nutolusios nuo centro, nes tie tarybinių laikų pastatai, esantys pačioje miesto širdyje, senamiestyje, nėra pritaikyti šiandieniniam poreikiui.

Kad ir kaip būtų liūdna, Klaipėdoje pastebimas gyventojų mažėjimas, todėl pastatai, statyti prieš kelis dešimtmečius, šiandien išnaudojami neefektyviai, gydymo įstaigose ir toliau yra vienas kito veiklą dubliuojančių skyrių.

Aš siūlau parduoti centre įsikūrusias gydymo įstaigų patalpas ir statyti naujas, kokybiškas ir efektyviai išnaudojamas erdves, kartu išsprendžiant šildymo, energetinius ir parkavimo klausimus.

Į Klaipėdos universitetinės ligoninės lokaciją siūlau žiūrėti kaip į tinkamą pavyzdį ir gydymo įstaigas perkelti už miesto, šitaip išsprendžiant parkavimo, gydymo paslaugų prieinamumo ir pacientų srauto valdymo problemą.

Politinė reklama apmokėta iš visuomeninio rinkimų komiteto „Už pokyčius Klaipėdoje“ sąskaitos

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder