Klaipėdos gatvės ir kiemai priminė Veneciją

Klaipėdos gatvės ir kiemai priminė Veneciją

Vakar ryte "Klaipėdos vandens" dispečerinę užplūdo gyventojų skambučiai dėl tvinstančių daugiabučių kiemų bei gatvių. Bendrovės specialistų teigimu, panaši situacija po didesnio lietaus stebima gana dažnai. Esą niekas nepasikeis, kol nebus atnaujinti šiandienai nebetinkantys nuotekų tinklai.

Internete vakar klaipėdiečiai dalijosi rytiniais vaizdais, kaip vienoje ar kitoje miesto gatvėje automobiliai plaukte plaukia. Žmonės skundėsi, kad buvo ir tokių patvinusių gatvių, kuriomis net nedrąsu buvo važiuoti, kad neprisemtų automobilio.

Pasak bendrovės "Klaipėdos vanduo" dispečerinės vadovo Mato Grikšo, dar daugiau skundų vakar ryte sulaukta dėl patvinusių daugiabučių kiemų. Buvo ir tokių atvejų, kai gyventojai šaukėsi pagalbos, nes patvinęs vanduo jau sėmė namo rūsius.

"Sunku pasakyti, koks maždaug galėjo būti vandens gylis vienoje ar kitoje vietoje. Kai jau žmonės mums skambina, vadinasi, nebeįmanoma eiti ar važiuoti. Buvo vietų, kur vanduo iš kiemo jau tekėjo į namo rūsius", - pasakojo M. Grikšas.

Gyventojai pranešė, kad patvinęs vanduo kėlė problemas Baltijos prospekte, Gedminų, Naikupės, Debreceno, Reikjaviko, Šaulių, Kauno, Pilies gatvėse, taip pat Šilutės plente ties "Klaipėdos energijos" pastatu bei Naujojo Sodo-Herkaus Manto sankryžoje.

"Pagrindinė bėda yra ta, kad esami nuotekų vamzdynai yra nepakankamo skersmens, yra seni, kai kur jau užsinešę. Daugelis yra senos statybos ir nepritaikyti tokiam kritulių kiekiui. Kadangi miestas plečiasi, didėja kietųjų dangų plotas, sykiu didėja ir nuotekų kiekis, o vamzdynai per siauri, todėl problemos ir aštrėja. Tai tikrai ne pirmas kartas, kai sulaukiame tiek skundų. Paprastai visada po stipresnio lietaus būna panašiai", - pasakojo M. Grikšas.

Tačiau, pasak jo, tokios problemos paprastai gana greitai išsprendžiamos. Esą būna ir taip, kad, nuvykę į vietą, specialistai neberanda potvynio.

"Kadangi skambučių yra daug, vienu metu visur negalime nusiųsti darbuotojų. Tad, nuvykus kiek vėliau, dažnai problemos jau nebebūna", - sakė "Klaipėdos vandens" atstovas.

Būna ir tokių situacijų, kai ir specialistai greitai negali padėti. Jei vanduo tvinsta dėl to, kad yra perpildyti pagrindiniai nuotekų tinklai, tenka laukti, kol juose sumažės vandens lygis, kad galėtų subėgti vanduo iš šalutinių vamzdynų.

"Būna ir taip, kad tereikia nuvalyti ant grotelių suneštus lapus. Kartais reikia praplauti užsikimšusį tinklą", - kaip gelbėjamos užtvinusios gatvės ir kiemai, pasakojo dispečerinės vadovas.

Jo žiniomis, vakar iki pietų situacija buvo suvaldyta.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder