Klaipėdos etnokultūros  centre buvo paminėti Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metai

Klaipėdos etnokultūros centre buvo paminėti Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metai

Šiuos metus LR Seimas, atsižvelgdamas į tai, kad 2020-aisiais minime didžiojo Lietuvos rabino, iškiliausio litvakų kultūros atstovo Vilniaus Gaono Elijo ben Saliamono Zalmano  300-ąsias gimimo metines, yra paskelbęs Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metais.

Šiandien Klaipėdos etnokultūros centre vyko renginys skirtas Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metams pažymėti. Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslo darbuotojas dr. Hektoras Vitkus klaipėdiečius supažindino su Mėmelio žydų bendruomenės kultūriniu paveldu bei jo išskirtinumu Lietuvos ir Baltijos regiono kontekste.

Pasiklausyti paskaitos apie iškilias žydų asmenybes, kultūros paveldą ir kaip žydams sekėsi integruotis į klaipėdiečių bendruomenę, susirinko nemažas būrys uostamiesčio gyventojų. 

Po paskaitos uostamiesčio gyventojus ir svečius, Klaipėdos etnokultūros centro kiemelyje džiugino jaunų ir profesionalių muzikantų grupė iš Vilniaus „Rakija Klezmer Orkestar“. Jie grojo tradicinę žydų muziką (klezmer), kuri pasižymi savita stilistika, vingriomis melodijomis ir šokio ritmais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder