Klaipėdos botanikos sodas apsipylė žiedais

Klaipėdos botanikos sodas apsipylė žiedais

Klaipėdos universiteto Botanikos sode šiuo metu gražiausias metas - žydi magnolijos. Norintieji jomis pasidžiaugti, nusifotografuoti turėtų suskubti - ankstyvosios magnolijos jau byra.

"Pavasaris šiemet labai keistas. Žydėjimas prasidėjo gana anksti ir viskas skleidžiasi labai staigiai", - sakė Klaipėdos universiteto Botanikos sodo, esančio Kretingos g. 92, direktorė Asta Klimienė, ragindama miestiečius nepraleisti progos pasidžiaugti žiedais.

Pasak direktorės, šiuo metu pagrindinė Botanikos sodo puošmena - magnolijos. "Ankstyvųjų magnolijų žydėjimas jau baigiasi, o vėlyvosios dabar skleidžiasi. Baltais, rausvais žiedais sode apsipylė slyvos, migdolai, abrikosai, persikai. Jau žydi ievos ir jau skleidžiasi ankstyvosios alyvos. Subtiliai žydi ir mūsų spygliuočiai: puskiparisiai, eglės, pušys. Iš medžių sklinda ir nuostabiausi garsai - gieda čia įsikūrę paukščiai. Akį džiugina ir žoliniai augalai, tulpės, narcizai. Tiesa, jų nėra daug, nes šiuo metu rekonstruojamos gėlininkystės ir prieskoninių augalų bei vaistažolių kolekcijos", - informavo A. Klimienė.

Klaipėdos botanikos sode kuriama nauja, gyvybės medžio idėja grįsto prieskoninių augalų ir vaistažolių gėlyno koncepcija. "Gyvybės medžio atšakose augalai bus susodinti pagal veiklumą, naudojimą, paskirtį ir prietarus. Taip pat bus įrengta keletas skirtingų tipų ir kompozicijų gėlynų. Jau formuojamas alpinių augalų gėlynas, bus atskira svogūninių gėlių kompozicija, saulėtos vietos, olandiškos bangos gėlynas. Norime, kad lankytojai galėtų ne tik pasigrožėti augalais, bet ir kai ką naujo sužinoti, pasisemti idėjų, pasimokyti", - sakė pašnekovė ir vylėsi, kad vasarą jau išryškės naujųjų gėlynų kontūrai.

Klaipėdos universiteto Botanikos sodo darbuotojai lankytojams siūlo ne tik savarankiškai pasigrožėti augalais, bet ir organizuoja įvairias edukacines programas, ekskursijas vaikų grupėms ir šeimoms. Sode daug jaukių erdvių, kuriose galima jaukiai įsitaisyti ir pasimėgauti gamtos harmonija, surengti pikniką. A. Klimienė pasidžiaugė, kad klaipėdiečiai vertina Botanikos sodo grožį ir paslaugas. Per savaitgalį jame apsilanko apie 200-300 žmonių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder