Klaipėdos baseinas duris atvers jau pavasarį

Klaipėdos baseinas duris atvers jau pavasarį

Modernaus baseino su sveikatingumo centru statyba žengė dar vieną žingsnį link pabaigos. 50 metrų baseine jau prileista vandens, liko tik baigiamieji apdailos darbai. Jau išrinktas ir koncesininkas - sutartį su juo miesto Taryba turėtų patvirtinti dar šį mėnesį.

Pasak darbus vykdančios įmonės "Axis Industries" statybų direktoriaus Manto Bagdonavičiaus, vykdant statybą su užsakovu buvo įgyvendinti pagerinimai - įrengta priešsrovės sistema, praplėsta pirčių erdvė, parengta automobilių greito įkrovimo stotelės vieta.

Dirbs 50 žmonių

Meras Vytautas Grubliauskas nurodė, kad po savaitės miesto Taryba turėtų tvirtinti koncesijos sutartį.

"Tada bus galima sakyti, kad baseinas bus pastatytas ir įrengtas numatytu laiku. Atidarome ne vandens parką, o multifunkcį sporto kompleksą, kuriame pagrindinis statinys yra baseinas. Rūtai Meilutytei ir galbūt kitems plaukikams tai bus jei ne idealios, tai beveik idealios sąlygos treniruotis bei dalyvauti varžybose", - sakė miesto meras.

Jis patikino, kad laukia dar vienas susitikimas, tik šį kartą - su koncesininku. Iš jo viliamasi išgirsti idėjų, kaip būtų galima išnaudoti objekto erdves.

Vicemerės Juditos Simonavičiūtės teigimu, visus statybos darbus svarbu atlikti ne kuo greičiau, o kuo geriau.

"Galingas baseinas. Dabar Lietuvoje jis bus geriausias. Čia eksploatavimas nebus toks paprastas kaip "Švyturio" arenoje - dirbs per 50 žmonių", - teigė mero pavaduotoja.

Trijų aukštų 7 400 kv. metrų ploto daugiafunkcis centras suskirstytas į keturias zonas: plaukimo, nardymo, sporto ir SPA procedūrų. Baseine įrengta 10 plaukimo takelių - 50 metrų ilgio ir 25 metrų pločio.

Baseiną bus galima pritaikyti įvairioms varžyboms, kadangi jo dugnas - kilnojamas. Jis leis reguliuoti baseino gylį. Daugiafunkciame objekte taip pat įrengta vienintelė Lietuvoje specializuota nardymo šachta, kurios gylis siekia 9 metrus. Bendra baseino statybos rangos darbų sutarties vertė - 16,2 mln. eurų. Tikimasi, kad daugiafunkcis objektas bus baigtas vasarį, o duris atvers balandį.

Takelio kaina - 14 eurų

Jau žinoma ir kas valdys baseiną - dviejų įmonių konsorciumas: UAB "Vakarų infrastruktūra" ir UAB "Sporto infrastruktūra". Valdytojai ketina pasitelkti ir UAB "Klaipėdos arena", naudotis jos specialistais, darbuotojais ir kt.

Vakar Finansų ir ekonomikos komiteto nariams buvo pristatyti ir įkainiai. Savivaldybei vieno takelio valanda kainuos 14 eurų (su PVM), o naudojimasis nenumatytu laiku - 23 eurus (su PVM). Į valandos kainą įskaičiuotas visas paslaugų paketas: rūbinės, sporto salė ir kitos reikalingos patalpos.

Pasak Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, tai - labai gera kaina. Pavyzdžiui, "Gintaro" baseine takelio valandos kaina yra 22 eurai, Kauno "Girstučio" baseine, kuris atiduotas valdyti koncesininkui, takelio valanda kainuoja 26 eurus.

E. Simokaitis nurodė, kad per metus Savivaldybei baseine reikėtų 13 tūkst. valandų - senjorams, sportininkams, neįgaliesiems, vaikams. Preliminari kaina - 139 tūkst. eurų.

"Ne mažiau kaip pusė laiko turi būti skirta ugdomajai veiklai", - pabrėžė E. Simokaitis.

Koncesijos sutartis bus pasirašoma 15 metų laikotarpiui, koncesininkas įsipareigoja investuoti į baseino infrastruktūrą ne mažiau kaip 250 tūkst. eurų savo lėšų.

Kiek apsilankymas baseine kainuos miestiečiams, Turto skyriaus vedėjas kol kas negalėjo pasakyti - kokia bus kainodara, spręs koncesininkas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder