Klaipėdos autobusai bus mėlyni

Klaipėdos autobusai bus mėlyni

Uostamiesčio politikai apsisprendė - Klaipėdos gatvėmis važinės mėlyna spalva nuspalvintas viešasis transportas.

Taip pat preliminariai apibrėžtas ir terminas, iki kada uostamiesčio gatvėmis važinėjantys autobusai turėtų būti perdažyti mėlynai - 2016 metų ruduo.

Žinia, nuo rugsėjo įsigaliojančias keleivių vežimo autobusais sutartis pasirašę vežėjai yra įsipareigoję, kad nudažys visas savo transporto priemones vienodai - tokia spalva ar jų deriniu, kokius patvirtins miesto valdžia.

Savivaldybės Įvaizdžio komisija buvo siūliusi miesto Tarybai autobusus papuošti miesto herbu, reklamą eksponuoti tik ant autobusų galo, ekologiškus autobusus dažyti žalios, pilkos ir oranžinės spalvos deriniu, o visus likusius - raudonai ir geltonai. Visgi šiam pasiūlymui sukėlus diskusijas gegužę Taryba nusprendė galutinio sprendimo teisę perleisti Savivaldybės administracijos direktoriui, kuriam turėtų būti pateikti atitinkami dizainerių ir specialistų pasiūlymai.

Vizualinės estetikos ir reklamos formavimo komisija atlikti šią misiją pavedė Dizainerių sąjungos atstovui Kęstučiui Mickevičiui. Jis, kaip politikai ir pageidavo, pasiūlė tris variantus: raudonos ir geltonos derinys, dažyti tik raudonai arba rinktis mėlyną spalvą su raudona-geltona juosta.

Penktadienį vykusiame Kolegijos posėdyje paaiškėjo, kad mėlyna spalva laimėjo triuškinama pergale. Vienbalsiai už šią spalvą pasisakė ne tik visi Kolegijos nariai, bet ir vežėjų atstovai, kurie į posėdį lyg tyčia atėjo vilkėdami mėlynų atspalvių drabužiais.

"Beje, inicijavau apklausą ir socialiniame tinkle, kuri spalva tinkamiausia. 90 proc. atsakiusiųjų rinkosi mėlyną. Tad tikiuosi, kad šitaip perdažius autobusus, juose padaugės keleivių", - kalbėjo politikas Simonas Gentvilas.

Kiti politikai norėjo tiksliai sužinoti, kokio atspalvio mėlynumo bus perdažyti autobusai.

"Manau, reikėtų pasirinkti per vidurį, kad nebūtų tamsiai mėlyna, bet ir nebūtų žydra", - rekomendavo K. Mickevičius.

Jis taip pat neslėpė prielankumo būtent mėlynai spalvai ir pabrėžė, kad ši spalva dominuoja prie Baltijos jūros esančiuose miestuose. Pavyzdžiui, Stokholme, Taline, Rygoje viešasis transportas taip pat nudažytas mėlynai.

Šis pasirinkimas išskirs uostamiestį ir iš kitų Lietuvos didmiesčių. Vilniuje važinėja pilkos spalvos, Kaune - raudoni, Šiauliuose geltonos-raudonos spalvų deriniu nudažyti autobusai.

Beje, neseniai įsigytų naujų ekologiškų autobusų perdažyti neketinama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder