Klaipėdos ateitį kuriančiam jaunuoliui - solidi "Švyturio" stipendija

Klaipėdos ateitį kuriančiam jaunuoliui - solidi "Švyturio" stipendija

Tęsdama „Švyturio Klaipėdos kilmės fondo veiklą“ bendrovė „Švyturys – Utenos alus“ 2014 m. inicijuoja „Švyturio Klaipėdos ateities“ stipendiją. Ji bus skiriama jaunam klaipėdiečiui ar klaipėdietei, kurie gimė uostamiestyje ir čia įgyvendina savo visuomeninę, kultūrinę, sportinę ar meninę veiklą.

Kandidatų šiai 12 tūkst. litų siekiančiai stipendijai didžiausi Lietuvos aludariai laukia iš „Vakarų ekspreso“ skaitytojų.

Iki kovo 27 d. 12 val. dienraščio skaitytojai gali siūlyti aktyvius miesto (rajonų) bendruomenių narius, prisidedančius prie Klaipėdos gražinimo, iniciatyvius visuomenininkus, jaunuosius Klaipėdos menininkus, jaunus žmones, prisidedančius prie Klaipėdos jūrinio gyvenimo vystymo, naujų tradicijų kūrimo, jaunuosius uostamiesčio mokslininkus, perspektyvius sportininkus klaipėdiečius, kuriems ne daugiau nei 35 metai. Vėliau už šias kandidatūras bus galima balsuoti „Vakarų ekspreso“ interneto portale www.VE.lt.

Aštuoni daugiausiai skaitytojų balsų sulaukę kandidatai bus pristatyti komisijai, sudarytai iš „Švyturio-Utenos alaus“, Klaipėdos savivaldybės ir „Vakarų ekspreso“ atstovų. Jie ir nuspręs, kuris jaunasis talentas bus paskatintas „Švyturio Klaipėdos ateities“ stipendija.

„Šiemet Klaipėdos alaus darykla mini 230 metų jubiliejų. Tai - viena iš dviejų seniausių toje pačioje vietoje veikiančių uostamiesčio įmonių. Mes prisimename praeitį, bet žvelgiame į ateitį. Todėl orientuojamės į tuos, kurie geriausiai garsina mūsų kraštą. „Švyturio Klaipėdos ateities“ stipendija norime išskirti ir paskatinti tuos, kurių dabarties darbai dar ilgai garsins Klaipėdą ateityje, kaip ir mūsiškė, dar 1784 metais įkurta darykla", – teigia „Švyturio-Utenos alaus“ vadovas Rolandas Viršilas.

„Tradicinių „Vakarų ekspreso“ rengiamų „Metų klaipėdiečių“ rinkimų kategorija „Jaunasis talentas“ kasmet patvirtina, jog uostamiestyje itin gausu talentingų jaunuolių. Tad džiaugiamės, jog atsirado dar viena proga mūsų skaitytojams ne tik pagarsinti tokius talentus, bet ir paskatinti solidžia vieno iš Lietuvos verslo lyderių skiriama stipendija“, - sakė „Vakarų ekspreso“ vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus.

„Švyturio“ parama miestui auga ne pirmus metus – ypač tai jaučiama nuo 2012-ųjų įsteigus „Švyturio Klaipėdos kilmės fondą“ ir paramą uostamiesčiui susiejus su lietuviško alaus flagmano „Ekstra“ pardavimais: 3 centai nuo kiekvieno parduoto „Ekstra“ butelio skiriama paramai Klaipėdoje. Fondo paskirtis – remti uostamiesčio sportininkus, kultūros atstovus ir visuomenės iniciatyvas.

Informacija

Kandidatūras su aprašymu, kodėl būtent šie klaipėdiečiai yra verti „Švyturio Klaipėdos ateities“ stipendijos, galima siųsti el. paštu adresu [email protected] arba įprastu paštu: „Vakarų ekspreso“ redakcija, M. Mažvydo al. 3, Klaipėda.

Taip pat savo siūlymus galite palikti „Vakarų ekspreso“ Klientų aptarnavimo skyriuose M. Mažvydo al. ir prekybos bei pramogų centre „Akropolis“ (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder