Klaipėdoje šilumos kaina išlieka mažesnė nei prieš metus

Klaipėdoje šilumos kaina išlieka mažesnė nei prieš metus

Klaipėdos ir Gargždų miestams centralizuotai šilumą gaminančios ir tiekiančios AB „Klaipėdos energija“ valdyba paskelbė, kokios šilumos kainos laukia jos klientų 2017 m. kovo mėnesį. Šį pavasarį uostamiestis pasitinka 8,8 proc. mažesne šilumos kaina nei 2016-ųjų kovą.

Pagal Lietuvos teisės aktus energetikai kiekvieną mėnesį privalo perskaičiuoti šilumos kainą pagal rinkoje pasikeitusias kuro bei iš nepriklausomų šilumos tiekėjų superkamos šilumos kainas.

„Nors 2016-2017 metų šildymo sezonas dar nesibaigė, tačiau bendra tendencija jau akivaizdi – vidutinė šilumos kaina uostamiestyje šį sezoną buvo ir išlieka mažesnė nei 2015-2016 metais“, - sakė Kęstutis Jonkus, AB „Klaipėdos energija“ Finansų direktorius.

Pirmąjį pavasario mėnesį klaipėdiečiai už centralizuotai tiekiamą šilumą mokės 5,05 cento už kilovatvalandę (ct/kWh) be PVM. Praėjusiais metais tuo pačiu metu kilovatvalandė kainavo 5,54 cento.

Vasarį AB „Klaipėdos energija“ pagal šilumos kainą užėmė 8 vietą iš 50 Lietuvos energetikos įmonių. Iš didžiųjų miestų už Klaipėdą vasarį pigiau šildėsi Vilnius ir Šiauliai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder