Klaipėdoje bus daugiau studentų

Klaipėdoje bus daugiau studentų

Pasibaigus pirmajam sutarčių su aukštosiomis mokyklomis pasirašymo etapui, uostamiesčio aukštosios mokyklos džiaugėsi išaugusiais studentų skaičiais. Vienos jų plojo rankomis, jog nebuvo priverstos uždaryti nė vienos studijų programos, o kitos tikino, jog studijų tendencijos išlieka labai panašios, kaip ir praėjusiais metais - abiturientai daugiausia rinkosi socialinių mokslų studijas.

Rugpjūčio 26 dieną pasibaigus pirmajam sutarčių su aukštosiomis mokyklomis sudarymo etapui, paaiškėjo, jog studijuoti į uostamiestį šiais metais atvyks daugiau studentų, nei pernai.

Klaipėdos valstybinės kolegijos direktorė Gražina Markvaldienė sakė, jog nė vienos iš 23 skelbtų studijų programų šiais metais uždaryti nereikėjo, o lyginant su 2019 metais, stojančiųjų skaičius išaugo kone 20 procentų.

"Į Klaipėdos valstybinę kolegiją šiemet buvo pakviesti studijuoti 1 013 studentų, o pasirašyti sutarčių atvyko 900. Džiugina ir kita aplinkybė - valstybės finansuojamas vietas gaus maždaug 50 proc. studentų", - sakė G. Markvaldienė.

Studijuoti Klaipėdos universitete šiais metais buvo pakviesti 290 studentų, sutartis pasirašė 236. Po pirmojo etapo valstybės finansuojamoje studijų vietoje mokysis 158 studentai, o nefinansuojamoje - 78.

"Skaičiai išlieka labai panašūs, kaip ir praėjusiais metais, tačiau džiugina stojančiųjų balai, jie kiekvienais metais vis aukštesni", - tikino Klaipėdos universiteto studijų prorektorė dr. Sonata Mačiulskytė.

Studijų kvietimai į Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą buvo išsiųsti 166 stojantiesiems. Studijų sutartis pirmojo etapo metu sudarė 136 studentai. Valstybės finansuojamoje vietoje mokysis 74 studentai, o nefinansuojamoje - 62.

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai Rima Mickienė sakė, jog labai džiaugiasi dėl naujos studijų programos - laivybos ir logistikos informacijos sistemos, į kurią priėmė 11 studentų.

"Šiais metais ne tik turime daugiau įstojusiųjų nei pernai, turime naują studijų programą, bet ir pirmą kartą priėmėme studentų iš užsienio: Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Rusijos Federacijos", - džiaugėsi R. Mickienė.

Populiariausios studijos universitete ir Klaipėdos valstybinėje kolegijoje šiais metais išliko socialinių ir sveikatos mokslų srityje. Būsimi pirmakursiai noriai rinkosi bendrosios praktikos slaugos, kineziterapijos, radiologijos, vadybos, žurnalistikos ir pedagogikos studijų programas.

"Tikriausiai to ir reikėjo tikėtis, kad socialiniai mokslai sulauks daugiausia dėmesio dėl padidintų valstybės finansuojamų studijų krepšelių skaičiaus. Tokia tendencija vyrauja ne tik pas mus, bet ir kitose Lietuvos aukštosiose mokyklose", - sakė dr. S. Mačiulskytė.

Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje, kaip ir pernai, populiarumą vis dar išlaikė jūrų laivavedybos bei uosto ir laivybos valdymo studijų programos.

"Krantas šiais metais kol kas nugalėjo jūrą, tačiau laukiame antrojo etapo, jame dalyvaus ir mūsų jūrininkai, tad bus įdomu, kaip pasikeis skaičiai", - sakė R. Mickienė.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder