Klaipėdoje baigiama įrengti išskirtinė alaus darykla

Klaipėdoje baigiama įrengti išskirtinė alaus darykla

Klaipėdoje baiginėjama 7 mln. eur kainuojanti „Švyturio“ daryklos rekonstrukcija – naujai iškilusiame korpuse, po vienu stogu telpa nauja kraft alaus linija, gastrobaras, parduotuvė, konferencijų bei degustacijų salės. Naujasis kompleksas turėtų tapti šalies ir viso regiono alaus kultūros centru.

Naujas alaus kultūros centras

Šis projektas išskirtinis – nei Lietuvoje, nei Baltijos šalyse  nėra panašaus mąsto objekto, kuriame būtų jungiamos gamybinės, edukacinės bei laisvalaikio erdvės.

„Alaus rinka Lietuvoje sparčiai keičiasi. Ne tik dėl suvaržymų.  Keičiasi žmonių požiūris į alų – lietuviai vis dažniau nori kokybiško, išskirtinio, įdomaus alaus. Mūsų kompleksas, čia sutelktos technologinės galimybės bei aludarių talentai, šią vietą pavers vienu svarbiausių alaus kultūros centrų Lietuvoje bei visame  regione. Esu tikras – šios vietos atsiradimas lems, kad Lietuvoje  verdamas alus pasaulyje bus žinomas kur kas geriau“, – sako „Švyturys–Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas.

Planas minimum – būti konkurencingais visoje Europoje

Naujojoje darykloje alus bus verdamas bendradarbiaujant su garsios JAV kraft daryklos „Brooklyn Brewery“ aludariais ir jis bus skirtas ne tik Lietuvos alaus mėgėjams.

„Bendras darbas su „Brooklyn Brewery“ įpareigoja atsiverti pasauliui – mūsų verdamos išskirtinės alaus rūšys bus konkurencingos mažiausiai visos Europos mastu. Jau dabar aludariai profesionalai iš kaimyninių valstybių rodo didelį susidomėjimą mūsų darykla – jie nori atvažiuoti pas mus ir kurti projektus savo šalims.

Norime, kad šioje darykloje esminis žodis būtų „atvirumas“: lankytojams detaliai rodysime visus procesus, daug pasakosime apie alų, jo derinimą su maistu, rengsime degustacijas. Tai bus sociali vieta, kurioje vyks alaus ir kultūros renginiai, todėl viskas čia suprojektuota taip, kad svečiui būtų kuo patogiau. Norėčiau, kad per pirmus veiklos metus čia išvirtume mažiausiai 10 naujų alaus rūšių“, – ambicingais planais dalinasi „Švyturio“ prekės ženklo vadovas Andrius Bagdzevičius.

Eksperimentavimo ir naujų skonių kūrybos erdvė

Anot A. Bagdzevičiaus, naujoji linija aludariams suteikia sąlygas drąsiai eksperimentuoti – minimalus čia verdamo alaus kiekis – 3 tūkst. litrų, be to, į pastatą persikels ir „Raudonų plytų“ alaus dirbtuvės, kurių minimalus partijos dydis – 100 litrų. Tad čia bus paprasta virti alų specialiomis progomis, atskiriems projektams ar tokį, kurio bus galima paragauti tik daryklos gastrobare. Naujoji įranga leis vienu metu brandinti net 18 skirtingų alaus rūšių.

Be naujų, specialiai sukurtų produktų, čia bus verdamos „Švyturio“ Tradicinės kolekcijos bei „Raudonų plytų“ alaus rūšys. „Taip pat čia turėsime rūsį alaus brandinimui statinėse – esame šios srities pradininkai Lietuvoje ir savo eksperimentus plėsime. Tokių plačių galimybių po vienu stogu neturi nei viena darykla Lietuvoje“, – teigia pašnekovas.

Įranga gaminta ir Lietuvoje

Naujosios alaus linijos įrenginiai jau baigiami montuoti. Vėliau bus pradėtas jų testavimas ir derinimas. Įrenginiai atkeliavo iš Vokietijoje įsikūrusios kompanijos „Essau&Hueber“. Pašnekovas pabrėžė, kad fermentavimo ir kitas talpas ši Vokietijos kompanija užsakė pagaminti Lietuvos įmonei „Astra“.

„Mes tikrai patenkinti tokiu sprendimu – statydami bei įrengdami kompleksą, kuo daugiau darbų stengiamės pavesti Lietuvos įmonėms“, – teigia „Švyturio“ prekės ženklo vadovas.

Rekonstruota alaus darykla oficialiai bus atidarytas antrąjį 2018 m. ketvirtį, tačiau įrangos bandymai bei bandomosios alaus partijos bus paruoštos jau anksčiau.

KLAIPĖDOJE BAIGIAMA ĮRENGTI IŠSKIRTINĖ, 7 MLN. EUR KAINAVUSI ALAUS
DARYKLA

KLAIPĖDOJE BAIGINĖJAMA [1] 7 MLN. EUR KAINUOJANTI „ŠVYTURIO“
DARYKLOS REKONSTRUKCIJA – NAUJAI IŠKILUSIAME KORPUSE, PO VIENU STOGU
TELPA NAUJA KRAFT ALAUS LINIJA, GASTROBARAS, PARDUOTUVĖ, KONFERENCIJŲ
BEI DEGUSTACIJŲ SALĖS. NAUJASIS KOMPLEKSAS TURĖTŲ TAPTI ŠALIES IR
VISO REGIONO ALAUS KULTŪROS CENTRU.

NAUJAS ALAUS KULTŪROS CENTRAS

Šis projektas išskirtinis – nei Lietuvoje, nei Baltijos šalyse
nėra panašaus mąsto objekto, kuriame būtų jungiamos gamybinės,
edukacinės bei laisvalaikio erdvės.

„Alaus rinka Lietuvoje sparčiai keičiasi. Ne tik dėl suvaržymų.
Keičiasi žmonių požiūris į alų – lietuviai vis dažniau nori
kokybiško, išskirtinio, įdomaus alaus. Mūsų kompleksas, čia
sutelktos technologinės galimybės bei aludarių talentai, šią vietą
pavers vienu svarbiausių alaus kultūros centrų Lietuvoje bei visame
regione. Esu tikras – šios vietos atsiradimas lems, kad Lietuvoje
verdamas alus pasaulyje bus žinomas kur kas geriau“, – sako
„Švyturys–Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas.

PLANAS MINIMUM – BŪTI KONKURENCINGAIS VISOJE EUROPOJE

Naujojoje darykloje alus bus verdamas bendradarbiaujant su garsios JAV
kraft daryklos „Brooklyn Brewery“ aludariais ir jis bus skirtas ne
tik Lietuvos alaus mėgėjams.

„Bendras darbas su „Brooklyn Brewery“ įpareigoja atsiverti
pasauliui – mūsų verdamos išskirtinės alaus rūšys bus
konkurencingos mažiausiai visos Europos mastu. Jau dabar aludariai
profesionalai iš kaimyninių valstybių rodo didelį susidomėjimą
mūsų darykla – jie nori atvažiuoti pas mus ir kurti projektus savo
šalims.

Norime, kad šioje darykloje esminis žodis būtų „atvirumas“:
lankytojams detaliai rodysime visus procesus, daug pasakosime apie alų,
jo derinimą su maistu, rengsime degustacijas. Tai bus sociali vieta,
kurioje vyks alaus ir kultūros renginiai, todėl viskas čia
suprojektuota taip, kad svečiui būtų kuo patogiau. Norėčiau, kad
per pirmus veiklos metus čia išvirtume mažiausiai 10 naujų alaus
rūšių“, – ambicingais planais dalinasi „Švyturio“ prekės
ženklo vadovas Andrius Bagdzevičius.

EKSPERIMENTAVIMO IR NAUJŲ SKONIŲ KŪRYBOS ERDVĖ

Anot A. Bagdzevičiaus, naujoji linija aludariams suteikia sąlygas
drąsiai eksperimentuoti – minimalus čia verdamo alaus kiekis – 3
tūkst. litrų, be to, į pastatą persikels ir „Raudonų plytų“
alaus dirbtuvės, kurių minimalus partijos dydis – 100 litrų. Tad
čia bus paprasta virti alų specialiomis progomis, atskiriems
projektams ar tokį, kurio bus galima paragauti tik daryklos gastrobare.
Naujoji įranga leis vienu metu brandinti net 18 skirtingų alaus
rūšių.

Be naujų, specialiai sukurtų produktų, čia bus verdamos
„Švyturio“ Tradicinės kolekcijos bei „Raudonų plytų“ alaus
rūšys. „Taip pat čia turėsime rūsį alaus brandinimui statinėse
– esame šios srities pradininkai Lietuvoje ir savo eksperimentus
plėsime. Tokių plačių galimybių po vienu stogu neturi nei viena
darykla Lietuvoje“, – teigia pašnekovas.

ĮRANGA GAMINTA IR LIETUVOJE

Naujosios alaus linijos įrenginiai jau baigiami montuoti. Vėliau bus
pradėtas jų testavimas ir derinimas. Įrenginiai atkeliavo iš
Vokietijoje įsikūrusios kompanijos „Essau&Hueber“. Pašnekovas
pabrėžė, kad fermentavimo ir kitas talpas ši Vokietijos kompanija
užsakė pagaminti Lietuvos įmonei „Astra“.

„Mes tikrai patenkinti tokiu sprendimu – statydami bei įrengdami
kompleksą, kuo daugiau darbų stengiamės pavesti Lietuvos
įmonėms“, – teigia „Švyturio“ prekės ženklo vadovas.

Rekonstruota alaus darykla oficialiai bus atidarytas antrąjį 2018 m.
ketvirtį, tačiau įrangos bandymai bei bandomosios alaus partijos bus
paruoštos jau anksčiau.
Įrenginėjama nauja „Švyturio“ darykla

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder