2017 m. gruodžio 11 d. 05:55 val., pirmadienis

ve  >  Žinios  >  Klaipėda  >  Klaipėda

Klaipėda

Klaipėdoje baigiama įrengti išskirtinė alaus darykla

(11)

Klaipėdoje baiginėjama 7 mln. eur kainuojanti „Švyturio“ daryklos rekonstrukcija – naujai iškilusiame korpuse, po vienu stogu telpa nauja kraft alaus linija, gastrobaras, parduotuvė, konferencijų bei degustacijų salės. Naujasis kompleksas turėtų tapti šalies ir viso regiono alaus kultūros centru.

Naujas alaus kultūros centras

Šis projektas išskirtinis – nei Lietuvoje, nei Baltijos šalyse  nėra panašaus mąsto objekto, kuriame būtų jungiamos gamybinės, edukacinės bei laisvalaikio erdvės.

„Alaus rinka Lietuvoje sparčiai keičiasi. Ne tik dėl suvaržymų.  Keičiasi žmonių požiūris į alų – lietuviai vis dažniau nori kokybiško, išskirtinio, įdomaus alaus. Mūsų kompleksas, čia sutelktos technologinės galimybės bei aludarių talentai, šią vietą pavers vienu svarbiausių alaus kultūros centrų Lietuvoje bei visame  regione. Esu tikras – šios vietos atsiradimas lems, kad Lietuvoje  verdamas alus pasaulyje bus žinomas kur kas geriau“, – sako „Švyturys–Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas.

Planas minimum – būti konkurencingais visoje Europoje

Naujojoje darykloje alus bus verdamas bendradarbiaujant su garsios JAV kraft daryklos „Brooklyn Brewery“ aludariais ir jis bus skirtas ne tik Lietuvos alaus mėgėjams.

„Bendras darbas su „Brooklyn Brewery“ įpareigoja atsiverti pasauliui – mūsų verdamos išskirtinės alaus rūšys bus konkurencingos mažiausiai visos Europos mastu. Jau dabar aludariai profesionalai iš kaimyninių valstybių rodo didelį susidomėjimą mūsų darykla – jie nori atvažiuoti pas mus ir kurti projektus savo šalims.

Norime, kad šioje darykloje esminis žodis būtų „atvirumas“: lankytojams detaliai rodysime visus procesus, daug pasakosime apie alų, jo derinimą su maistu, rengsime degustacijas. Tai bus sociali vieta, kurioje vyks alaus ir kultūros renginiai, todėl viskas čia suprojektuota taip, kad svečiui būtų kuo patogiau. Norėčiau, kad per pirmus veiklos metus čia išvirtume mažiausiai 10 naujų alaus rūšių“, – ambicingais planais dalinasi „Švyturio“ prekės ženklo vadovas Andrius Bagdzevičius.

Eksperimentavimo ir naujų skonių kūrybos erdvė

Anot A. Bagdzevičiaus, naujoji linija aludariams suteikia sąlygas drąsiai eksperimentuoti – minimalus čia verdamo alaus kiekis – 3 tūkst. litrų, be to, į pastatą persikels ir „Raudonų plytų“ alaus dirbtuvės, kurių minimalus partijos dydis – 100 litrų. Tad čia bus paprasta virti alų specialiomis progomis, atskiriems projektams ar tokį, kurio bus galima paragauti tik daryklos gastrobare. Naujoji įranga leis vienu metu brandinti net 18 skirtingų alaus rūšių.

Be naujų, specialiai sukurtų produktų, čia bus verdamos „Švyturio“ Tradicinės kolekcijos bei „Raudonų plytų“ alaus rūšys. „Taip pat čia turėsime rūsį alaus brandinimui statinėse – esame šios srities pradininkai Lietuvoje ir savo eksperimentus plėsime. Tokių plačių galimybių po vienu stogu neturi nei viena darykla Lietuvoje“, – teigia pašnekovas.

Įranga gaminta ir Lietuvoje

Naujosios alaus linijos įrenginiai jau baigiami montuoti. Vėliau bus pradėtas jų testavimas ir derinimas. Įrenginiai atkeliavo iš Vokietijoje įsikūrusios kompanijos „Essau&Hueber“. Pašnekovas pabrėžė, kad fermentavimo ir kitas talpas ši Vokietijos kompanija užsakė pagaminti Lietuvos įmonei „Astra“.

„Mes tikrai patenkinti tokiu sprendimu – statydami bei įrengdami kompleksą, kuo daugiau darbų stengiamės pavesti Lietuvos įmonėms“, – teigia „Švyturio“ prekės ženklo vadovas.

Rekonstruota alaus darykla oficialiai bus atidarytas antrąjį 2018 m. ketvirtį, tačiau įrangos bandymai bei bandomosios alaus partijos bus paruoštos jau anksčiau.

KLAIPĖDOJE BAIGIAMA ĮRENGTI IŠSKIRTINĖ, 7 MLN. EUR KAINAVUSI ALAUS
DARYKLA

KLAIPĖDOJE BAIGINĖJAMA [1] 7 MLN. EUR KAINUOJANTI „ŠVYTURIO“
DARYKLOS REKONSTRUKCIJA – NAUJAI IŠKILUSIAME KORPUSE, PO VIENU STOGU
TELPA NAUJA KRAFT ALAUS LINIJA, GASTROBARAS, PARDUOTUVĖ, KONFERENCIJŲ
BEI DEGUSTACIJŲ SALĖS. NAUJASIS KOMPLEKSAS TURĖTŲ TAPTI ŠALIES IR
VISO REGIONO ALAUS KULTŪROS CENTRU.

NAUJAS ALAUS KULTŪROS CENTRAS

Šis projektas išskirtinis – nei Lietuvoje, nei Baltijos šalyse
nėra panašaus mąsto objekto, kuriame būtų jungiamos gamybinės,
edukacinės bei laisvalaikio erdvės.

„Alaus rinka Lietuvoje sparčiai keičiasi. Ne tik dėl suvaržymų.
Keičiasi žmonių požiūris į alų – lietuviai vis dažniau nori
kokybiško, išskirtinio, įdomaus alaus. Mūsų kompleksas, čia
sutelktos technologinės galimybės bei aludarių talentai, šią vietą
pavers vienu svarbiausių alaus kultūros centrų Lietuvoje bei visame
regione. Esu tikras – šios vietos atsiradimas lems, kad Lietuvoje
verdamas alus pasaulyje bus žinomas kur kas geriau“, – sako
„Švyturys–Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas.

PLANAS MINIMUM – BŪTI KONKURENCINGAIS VISOJE EUROPOJE

Naujojoje darykloje alus bus verdamas bendradarbiaujant su garsios JAV
kraft daryklos „Brooklyn Brewery“ aludariais ir jis bus skirtas ne
tik Lietuvos alaus mėgėjams.

„Bendras darbas su „Brooklyn Brewery“ įpareigoja atsiverti
pasauliui – mūsų verdamos išskirtinės alaus rūšys bus
konkurencingos mažiausiai visos Europos mastu. Jau dabar aludariai
profesionalai iš kaimyninių valstybių rodo didelį susidomėjimą
mūsų darykla – jie nori atvažiuoti pas mus ir kurti projektus savo
šalims.

Norime, kad šioje darykloje esminis žodis būtų „atvirumas“:
lankytojams detaliai rodysime visus procesus, daug pasakosime apie alų,
jo derinimą su maistu, rengsime degustacijas. Tai bus sociali vieta,
kurioje vyks alaus ir kultūros renginiai, todėl viskas čia
suprojektuota taip, kad svečiui būtų kuo patogiau. Norėčiau, kad
per pirmus veiklos metus čia išvirtume mažiausiai 10 naujų alaus
rūšių“, – ambicingais planais dalinasi „Švyturio“ prekės
ženklo vadovas Andrius Bagdzevičius.

EKSPERIMENTAVIMO IR NAUJŲ SKONIŲ KŪRYBOS ERDVĖ

Anot A. Bagdzevičiaus, naujoji linija aludariams suteikia sąlygas
drąsiai eksperimentuoti – minimalus čia verdamo alaus kiekis – 3
tūkst. litrų, be to, į pastatą persikels ir „Raudonų plytų“
alaus dirbtuvės, kurių minimalus partijos dydis – 100 litrų. Tad
čia bus paprasta virti alų specialiomis progomis, atskiriems
projektams ar tokį, kurio bus galima paragauti tik daryklos gastrobare.
Naujoji įranga leis vienu metu brandinti net 18 skirtingų alaus
rūšių.

Be naujų, specialiai sukurtų produktų, čia bus verdamos
„Švyturio“ Tradicinės kolekcijos bei „Raudonų plytų“ alaus
rūšys. „Taip pat čia turėsime rūsį alaus brandinimui statinėse
– esame šios srities pradininkai Lietuvoje ir savo eksperimentus
plėsime. Tokių plačių galimybių po vienu stogu neturi nei viena
darykla Lietuvoje“, – teigia pašnekovas.

ĮRANGA GAMINTA IR LIETUVOJE

Naujosios alaus linijos įrenginiai jau baigiami montuoti. Vėliau bus
pradėtas jų testavimas ir derinimas. Įrenginiai atkeliavo iš
Vokietijoje įsikūrusios kompanijos „Essau&Hueber“. Pašnekovas
pabrėžė, kad fermentavimo ir kitas talpas ši Vokietijos kompanija
užsakė pagaminti Lietuvos įmonei „Astra“.

„Mes tikrai patenkinti tokiu sprendimu – statydami bei įrengdami
kompleksą, kuo daugiau darbų stengiamės pavesti Lietuvos
įmonėms“, – teigia „Švyturio“ prekės ženklo vadovas.

Rekonstruota alaus darykla oficialiai bus atidarytas antrąjį 2018 m.
ketvirtį, tačiau įrangos bandymai bei bandomosios alaus partijos bus
paruoštos jau anksčiau.

Nuotraukų galerija

 

© Organizatorių nuotraukos

Organizatorių nuotraukos

 

Organizatorių nuotraukos

 

Organizatorių nuotraukos

 

Organizatorių nuotraukos

 

Organizatorių nuotraukos

 

Organizatorių nuotraukos

 

Organizatorių nuotraukos

 

Organizatorių nuotraukos

 

Organizatorių nuotraukos

 

Organizatorių nuotraukos

 

Organizatorių nuotraukos

 

Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Komentarai

onute

2017-12-08   10:08

IP: 77.79.60.192

geras alus kai gaminamas is naturaliu produktu tik ne is milteliu

ezys

2017-12-08   09:25

IP: 86.100.122.112

>>>mb1973
ar jus turite bent menkiausia supratima, ka reiskia zodziai "pinigu plovimas"? :) Jau nekalbu apie tai, kad cia privacios kompanijos pinigai ir ne jusu reikalas, ka ji su jais daro.

Klaipedskas

2017-12-08   04:58

IP: 50.243.81.162

Mat buvo ishsamus komentaras, be keiksmazodziu.

Tavo komentaras

Vardas*

El. paštas

Komentaras*

Siunčiama. Prašome palaukti...

Šiandien VE.lt skaitykite

Klaipėda

Šalia "Kultūros fabriko" planuojamas statyti daugiaaukštis automobilių garažas kainuos milijonus. Paaiškėjo, kad...

Vieta automobiliui - už buto kainą nuotrauka, foto

Jei pastebėjote, jog šiandien Jūsų giminaitis, draugas, ...

Gruodžio 10-ąją gimtadienį švenčia nuotrauka, foto

Klaipėdiečiai sunerimę - pačiame miesto centre, Herkaus Manto gatvėje esantis 4 numeriu...

Betono gabalai - vos ne ant galvos nuotrauka, foto

Vakar prisiminta įspūdinga Jūros šventės eisena. Jos organizatoriai šiemet rinkdami geriausiai pasirodžiusią...

Geriausių Jūros šventės eisenoje nerado nuotrauka, foto

Naktį eismo sąlygas sunkins plikledis nuotrauka, foto

Lietuvos naujienos, Naktį iš sekmadienio į pirmadienį ir pirmadienio rytą eismo sąlygas sunkins plikledis,...

"Neptūną" palieka A. Butkevičius ir M. Girdžiūnas nuotrauka, foto

Sportas, Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubas sulaukė pastiprinimo iš Klaipėdos „Neptūno“. Į sostinę...

„Neptūnas“ be didesnio vargo nugalėjo „Juventus" nuotrauka, foto

Sportas, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate sekmadienį Klaipėdos „Neptūnas“ savo aikštėje 109:78 (29:20,...

Lietuvos klubų dvikovą laimėjo „Dragūnas“ nuotrauka, foto

Sportas, Baltijos vyrų rankinio lygos A grupės rungtynėse Klaipėdos „Dragūnas“ išvykoje 31:28 (19:12)...

Lietuvos naujienos, Paskelbta prieš 10 val.

Sportas, Paskelbta prieš 10 val.

Sportas, Paskelbta prieš 11 val.

Sportas, Paskelbta prieš 13 val.

Pasidalink

Jūsų vardas*

Draugo el. paštas*

Komentaras

Siunčiama. Prašome palaukti...