Klaipėdoje - Portugalijos karių sutikimo ceremonija

Klaipėdoje - Portugalijos karių sutikimo ceremonija

Liepos 3 d. 11 val. Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione vyks Portugalijos rotacinių pajėgų karių sutikimo ceremonija. Rikiuotėje taip pat dalyvaus Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono ir Kunigaikščio Margirio pėstininkų bataliono kariai.

Portugalijos kariai įsikurs Klaipėdoje dislokuoto Butigeidžio dragūnų bataliono kareivinėse ir treniruosis daugiausiai su šio bataliono kariais. Per rotacijos laikotarpį Portugalijos kariai taip pat dalyvaus bendruose mokymuose su Lietuvos kariuomenės Karinėmis jūrų ir Specialiųjų operacijų pajėgomis.

Portugalijos rotacinės pajėgos į Lietuvą atvyksta pagal NATO sutartas atgrasymo priemones (angl. Assurance Measures) NATO centrinėse ir Rytų Europos šalyse, skirtas stiprinti šalių sąjungininkių saugumą. Nuo 2014 metų pavasario Lietuvoje jau treniravosi Belgijos, Čekijos, Danijos, JAV, Lenkijos, Liuksemburgo, Vengrijos ir Vokietijos rotacinės sausumos pajėgų kuopų kariai.

Be to, Portugalija aktyviai dalyvauja ir NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse. Portugalija taip pat prisideda ir prie NATO pajėgų integravimo vieneto Vilniuje veiklos ir užduočių įgyvendinimo Lietuvoje, siųsdama į vieneto štabą karininkus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder