Klaipėdoje - „Help-Portrait” gerumo akcija

Klaipėdoje - „Help-Portrait” gerumo akcija

Jau trečius metus iš eilės didžiulis būrys Klaipėdos fotografų, makiažo specialistų, stilistų ir savanorių prisijungė prie tarptautinės gerumo akcijos "Help-Portrait" (liet. - "Pagalbos portretas") bei uostamiesčio vaikų globos namų auklėtiniams, žmonėms su negalia, daugiavaikėms šeimoms dovanojo nemokamas profesionalias fotosesijas.

Projekto "Help-Portrait" uostamiestyje savanorės Monikos Zelepūgaitės teigimu, šios gerumo akcijos idėjos esama paprastos – sunkiau besiverčiantiems visuomenės nariams dovanoti jiems specialiai sukurtus portretus. T. y. nufotografuoti juos, nuotrauką atspausdinti, įrėminti ir padovanoti.

“Help-Portrait” visame pasaulyje rengiama kiekvieno gruodžio pradžioje, - sakė M. Zelepūgaitė - Viskas paremta nuoširdžiu noru tiems, kuriems labiausiai to reikia, padovanoti savo laiką, patirtį, žinias, emocijas, dėmesį. Juolab kad šiandien Kalėdos dažnai virsta tik masine pirkimo švente bei nebelieka to pirnykščio džiaugsmo žmonėms dovanoti emocijas ir savo šilumą.”

Šiemet prie "Help-Portrait" projekto Klaipėdoje prisijungė 37 savanoriai, o profesionaliose fotosesijose, dviejuose Klaipėdoje įrengtose vietose, dalyvavo daugiau nei 110 žmonių. Tai vaikų globos namų auklėtiniai, žmonės su negalia, daugiavaikės šeimos.

“Deja, bet žmonės su negalia neturi daug galimybių pramogauti bei didžiąją dalį savo laiko praleidžia užsidarę namuose. Tad ši savanorių surengta gerumo akcija jiems tapo išskirtine proga pasipuošti bei išeiti iš namų. Fotosesijos metu patirti įspūdžiai, gerosios emocijos jiems buvo tikra dovana artėjančių Kalėdų proga”, - sakė Lietuvos Raudonojo kryžiaus Klaipėdos skyriaus sekretorė Dalytė Fabijonavičienė.

Pasaulinis projektas "Help-Portrait" paremtas laisva valia, juo nesiekiama jokios materialinės naudos. Visi savanoriai ir fotografai dirba be atlygio, nei viena fotografija nenaudojama fotografų portfolio ar darbų parodoms.

2014 m. "Help-Portrait" skaičiai

Lietuvoje akcija vyko keliolikoje miestų bei miestelių, jų metu nufotografuoti 842 žmonės, įteikti 802 portretai. Dalyvavo 206 fotografai, vizažistai, stilistai ir savanoriai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder