Klaipėdietės žindė viešai

Klaipėdietės žindė viešai

Klaipėdietės mamos, prisijungdamos prie Pasaulinės žindymo savaitės renginių, pirmadienį susitiko Dangės skvere, kad kartu pasidžiaugtų žindymo procesu.

Pasaulinė žindymo savaitė, minima rugpjūčio 1-7 dienomis, surengta jau 26 kartą. Šiemet jos šūkis: "Žindymas - gyvenimo pamatas".

"Norime skleisti žinią, kad žindymas labai svarbus tiek visai mažam kūdikiui, tiek vyresniam vaikui, ir padrąsinti mamas nebijoti žindyti viešai. Juk mes patys galime sau leisti bet kur ir bet kada valgyti. Taip pat ir kūdikio poreikis valgyti turėtų būti patenkintas", - sakė dula Eglė Gurčinė, žindanti jau trečiąjį kūdikį.

Į žindyvių susitikimą Dangės skvere susirinko per 10 mamų su vaikučiais. Moterys šiltai dalijosi savo ir mažųjų kasdienybės detalėmis, aptarinėjo vaikų raidos ypatumus. O paskui susėdusios ant pievelės kartu maitino praalkusius kūdikius.

Pasak Eglės, tai pirmasis viešas Klaipėdoje veikiančio Žindyvių klubo renginys-akcija. "Klubo dalyvės susitinka kartą per mėnesį, kad pasidalintų patirtimi ir pasitartų aktualiais klausimais. Daugumai mamų, ypač toms, kurios susilaukia pirmojo vaiko, kyla daug klausimų. Dažnai moterys stokoja elementarios moteriškos moralinės paramos, padrąsinimo, kad viskas yra gerai", - pasakojo dula.

Pašnekovė pasidžiaugė, kad kinta ir visuomenės požiūris į viešoje erdvėje žindančias mamas. "Jaunoji karta tai priima normaliai. Norėtųsi daugiau supratingumo ir iš vyresnės kartos atstovų, kurių dauguma užaugo nežindyti, ypač iš moterų, kurios niekada nežindė", - kalbėjo Žindyvių klubo atstovė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder