Klaipėdiečių prašymai ministrui - išsaugoti paštą

Klaipėdiečių prašymai ministrui - išsaugoti paštą

Praėjus mėnesiui po to, kai „Lietuvos paštas“ uždarė Klaipėdoje , Aukštojoje gatvėje, veikusį senojo pašto skyrių, klaipėdiečiai entuziastai balandžio 7-osios pavakarį surengė pilietinę akciją „Sparnuotas tavo laiškas“ .

Prie legendinio, meiliai Balandžių paštu vadinamo, menininko Vytauto Karčiausko autoriniais darbais puošto, pastato susirinkę miestiečiai rašė atvirlaiškius Lietuvos Respublikos susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui.

Už pašto išsaugojimą kovojantys aktyvistai atspausdino specialius atvirukus su Vytauto Karčiausko mažosios plastikos kūrinių atvaizdais, kurie, kaip manoma, vis dar yra likę užrakinti nebeveikiančio pašto viduje. Kiekvienas norintis galėjo užrašyti atvirlaiškyje savo mintis, kodėl Klaipėdoje turi išlikti šis unikalus paštas.

Nors už senojo pašto išsaugojimą pasisako ir Klaipėdos valdžia, iniciatyvinės grupės nariai nemano, kad dabar reikia tiesiog sėdėti ir ramiai laukti.

Renginyje dalyvavęs skulptorius ir juvelyras stebėjosi V. Karčiauskas stebėjosi, kad entuziastai nebuvo įleisti į pašto vidų.

„Nors buvo suderinta aukščiausiu lygiu, kad šiandien galėsime rengti akciją pastato viduje, duris radome užrakintas, tik elektros laidą, kaip vargšams išmetė“, - tokiu „Lietuvos pašto“ požiūriu stebėjosi V. Karčiauskas - Nurimti kol kas dar anksti. Mano nuomone, pašto likimas iki šiol neaiškus“, - atsiduso menininkas.

Jis sakė ketvirtadienį sulaukęs skambučio iš „Lietuvos pašto“ atstovų ir jam buvo pranešta, kad dalis senojo pašto viduje buvusių jo kūrinių yra kažkur dingę.

„Įdomiausia tai, kai buvo padarytas aprašas, kas bus perduota naujajam pastato savininkui, jame nebuvo išvardinta nė vieno meno kūrinio. Buvo išvardinti tik stalai, kasos aparatas ir pinigų skaičiuotuvas. Tai ir parodo mūsų valdininkų supratimą apie kultūrą. Džiaugiuosi, kad vyksta tokios akcijos, kaip šiandien, nes jos parodo, kad visuomenė nėra buka“, - kalbėjo V. Karčiauskas.

„Labai svarbu, kad būtų išsaugotas ne tik šis pastatas, bet jam būtų palikta ir pašto funkcija. Esame dėkingi miesto valdžiai, kad ji prisijungė prie mūsų iniciatyvos. Tačiau girdimos kalbos, kad galbūt čia reikėtų įkurti Turizmo ir informacijos centrą, ar ką nors panašaus, mūsų nežavi. Būtų nuodėmė atimti iš miestelėnų ir turistų tokį unikalų paštą. Tai buvo kampelis, kur buvo galima pajusti ir tą dvasią, kuri čia buvo prieš du šimtus metų“, - kalbėjo viena iš iniciatyvinė grupės narių, politikė Nina Puteikienė.

Priminsime, kad senojo pašto skyriaus durys buvo uždarytos šiemet kovo 6 d. Bendrovė „Lietuvos paštas“ tokį veiksmą motyvavo tuo, kad šio objekto bendrovės veiklai tiesiog nebereikia. Esą į šį pašto skyrių beužsukdavo tik norintieji sumokėti įvairias įmokas, o šios paslaugos teikiamos ir visai netoli esančiame Centriniame pašte. Po to, kai pašto likimu susidomėjo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, „Lietuvos pašto vadovybė“ pažadėjo sustabdyti pastato pardavimo procedūras ir laukti miesto savivaldos siūlymų, kaip spręsti jo likimą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder