Klaipėdiečių balsus žada suskaičiuoti iki ryto

Klaipėdiečių balsus žada suskaičiuoti iki ryto

Klaipėdos miesto rinkimų apygardos pirmininkas Adolfas Gritėnas patenkintas - uostamiestyje rinkimai vyko gana sklandžiai ir gana aktyviai. Klaipėdoje 20 val. balsavo 46,31 proc. rinkėjų. Iš viso skaičiuojant ir išankstinį balsavimą – 53,28 proc.

Pažeidimų, dėl kurių būtų pradėti tyrimai, agitavimo atvejų neužfiksuota, jokių incidentų, kad reikėtų kviesti policiją, nebuvo, argumentuotų pastabų negauta. Pasak pirmininko, pasitaikė tik keli procedūriniai pažeidimai, kurie niekam reikšmingos įtakos neturės.

Dabar prasideda ilgas ir sunkus balsų skaičiavimo procesas. Pasak A. Gritėno, jis užtruks gerokai ilgiau nei tradiciškai, nes prisidės išankstinio balsavimo vokai. Šiemet išankstinis balsavimas vyko ne dvi dienas, o penkias, ir juo pasinaudojusių klaipėdiečių buvo gana nemažai. Taip balsavo 6,97 proc. uostamiesčio gyventojų. Išankstiniame balsavime šią savaitę jų dalyvavo 3-4 kartus daugiau nei ankstesniuose rinkimuose.

Skaičiuojant išankstinio balsavimo balsus atliekama tam tikra procedūra, pavyzdžiui, reikia atplėšti didįjį voką, mažąjį voką, suvesti duomenis, apskaityti ir t. t. Tam reikia daug rankų. Todėl Klaipėdos miesto rinkimų apygardoje bandomos didinti skaičiuotojų pajėgas.

Gimnazijos apylinkėje, turinčioje 3 450 rinkėjų, pasinaudojusių išankstiniu balsavimu buvo 782 žmonės. Šiai apylinkei reikalinga pagalba. Tad vadinamosios virtualios jūrininkų apylinkės pirmininką ir sekretorių žadama permesti į Gimnazijos apylinkę.

Pirmininko teigimu, pirmieji rezultatai iš mažųjų apylinkių, kurios neturi 3-4 tūkst. rinkėjų, rezultatai gali pasirodyti šiandien 22.30-23 val. Visus klaipėdiečių balsus, turint omenyje ir didžiąsias apylinkes, tokias kaip Saulutės, turinčios 4 094 rinkėjus, Klaipėdos Vandens – 3 812, Versmės – 3503, Vakarų - 3 706 rinkėjus ir kt., suskaičiuoti tikimasi spėti iki ryto.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder