Klaipėdiečiai užplūdo viešąjį transportą

Klaipėdiečiai užplūdo viešąjį transportą

Penktojo Šviesų festivalio metu Klaipėdos miesto savivaldybė miestiečiams parengė dovaną - vasario 16-17 dienomis keleiviai autobusu galėjo važiuoti nemokamai. Tačiau Klaipėdos keleivinio transporto atstovai susidūrė su nemažais keblumais.

Nors autobusai keleivius į šventę vežė nemokamai, kiti žmonės visgi rinkosi kelionę nuosavu automobiliu, todėl pagrindinės miesto gatvės kimšosi nuo didelio automobilių srauto.

VšĮ Klaipėdos keleivinis transportas (KKT) direktorius Gintaras Neniškis pasakojo, kad labai sunku parengti statistinę informaciją, kiek keleivių autobusai vežė Šviesų festivalio metu, nes žmonių neregistravo. Šias dvi dienas keleiviams nereikėjo glausti bilieto prie skaitytuvo ir jo pažymėti, kaip būna įprastomis dienomis, todėl nebuvo galimybės suskaičiuoti visų keleivių.

Keleivių vežė daugiau nei pernai

Vasario 16-17 d. į pagrindines miesto gatves išriedėjo 10-20 procentų daugiau autobusų nei įprastai, taip pat važiavo papildomi laikinieji: penktadienį - 66, 88, 170, šeštadienio vakare - 33, 66, 88, 170 numeriais pažymėti autobusai.

G. Neniškio teigimu, ketvirtadienį, pirmąją Šviesų festivalio dieną, kai už kelionę autobusu reikėjo susimokėti, suskaičiavo, kad tądien autobusais keliavo apie 15 procentų daugiau keleivių nei įprastą ketvirtadienį.

Penktadienį ir šeštadienį, kai kelionė autobusu jau buvo nemokama, autobusai buvo sausakimši žmonių, nemažai jų vis stovėjo ir lūkuriavo stotelėse.

"Tikslios statistinės informacijos parengti neįmanoma, galime tik spėti. Jeigu įprastą dieną autobusais keliauja apie 90 tūkstančių keleivių, tai, mūsų ekspertiniu vertinimu, šiomis dienomis pervežėme net iki 80 procentų daugiau keleivių. Skaičiai išties stulbinantys", - neslėpė džiaugsmo G. Neniškis.

Nors penktadienį ir šeštadienį kelionė autobusais nieko nekainavo, atsirado tokių, kurie bilietą prie skaitytuvo glaudė. Vienkartiniai bilietai skaitytuvo buvo užfiksuoti, bet nenuskaičiuoti, jie liko galiojantys.

"Noriu pasidžiaugti, kad Klaipėdos gyventojai yra labai sąžiningi ir pareigingai glaudžia bilietą prie skaitytuvo. Tokių sąžiningų keleivių suskaičiavome penktadienį apie 30 tūkstančių, o šeštadienį - apie 12 tūkstančių", - linksmai pasakojo G. Neniškis.

Kliūčių neišvengta

Penktadienį apie 18 val. Pilies gatve priešais vieną iš autobusų važiavęs lengvasis automobilis staiga sustojo, o autobusas pastarojo nepastebėjęs stuktelėjo į jo galą. Susidariusi pusvalandžio spūstis paralyžiavo transporto eismą. Tačiau abu vairuotojai užpildė eismo įvykio deklaraciją ir autobusas grįžo į trasą.

Šeštadienį, po Martyno Levickio koncerto, keli tūkstančiai žmonių vienu metu patraukė į autobusų stotelę, esančią prie "Švyturio" arenos ir bandė sulipti į kelis autobusus, kurie jau iš senamiesčio atvažiavo pakankamai pilni.

"Kol visus žmones išvežėm iš arenos stotelės, užtrukome apie 40 minučių. Lengvieji automobiliai, pajudėję nuo arenos Sausio 15-osios gatvės link, užkimšo Taikos prospektą ir sudarė didelę spūstį.

Užuot autobuso kelionė šiuo ruožu turėjusi užtrukti apie 4 minutes, per spūstį važiavo apie 12-18 minučių. Autobusams skirta eismo juosta turėjo važiuoti tik maršrutinis transportas, bet dėl mažos kontrolės lengvieji automobiliai ja taip pat važiavo, todėl autobusai vėlavo atvažiuoti į stoteles", - sakė G. Neniškis.

Netikėtos spūstys G. Neniškiui pasirodė ties Senojo turgaus žiedo apvažiavimu - ten autobusams tekdavo prastovėti iki 15 minučių.

"Nepaisant didelio automobilių ir pėsčiųjų srauto, nuo tvarkaraščio nukrypome tik 5-6 minutes, kas, mano nuomone, yra labai geras rezultatas, įvertinus kokio masto šventė vyko", - teigė G. Neniškis.

Didžiausi nukrypimai nuo tvarkaraščio vyko aktyviausiu metu - 19-20 val.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder