Klaipėdiečiai pavasarį kvietė Morės "sanatorijoje"

Klaipėdiečiai pavasarį kvietė Morės "sanatorijoje"

Nuo popietės Teatro aikštėje pradėję būriuotis klaipėdiečiai neišsigando ne paties geriausio oro. Nors nuolat dulkė lietus, o vėjas neglostė, šeimos gausiai rinkosi švęsti Užgavėnių.

Šiemet Klaipėdos etnokultūros centras kvietė miestelėnus į "Morės sanatoriją". Miestiečiai galėjo pasikonsultuot įvairiais fizinės ir psichinės sveikatos klausimais, pagerinti savo būklę apsilankę specialistų - "diagmostikos", kūnotyros, plastikos "kirurgijos", savigydos kabinetuose, pasimėgauti sveikatinimo procedūromis, apsilankyti "Anės aptiekoje" ir įsigyti laimės, meilės ir sveikatos piliulių.

Praalkusiuosius džiugino gardaus ir riebaus maisto turgus - prekiauta vofeliais, įvairiais blynais, pagardintais uogiene, namine duona, gardžiais mėsos gaminiais, sūriais, saldumynais, karštais gėrimais ir kt. Riebus ir gausus maistas - vienas svarbiausių Užgavėnių akcentų, nes kitą dieną po jų prasideda Gavėnia, kuri truks iki Velykų.

Vaikams ir žaismingai nusiteikusiems suaugusiesiems buvo skirta pramogų zona, kur buvo galima išbandyti tradicinius žaidimus.

Šventės kulminacija tapo tradicinė Lašininio ir Kanapinio kova. Amžini priešai, simbolizuojantys sotumą, gausų valgymą, persivalgymą ir susilaikymą, saiką, pasninką kovojo tarpusavyje dėl to, kuris nuo šiol bus "valdžioje".

Tradicinėje kovoje Kanapinis turėjo nemažai padėjėjų - persirengėlių gyvūnų ir personažų. Kanapiniui triumfavus Lašininis iš Teatro aikštės iškeliavo neštuvuose. Tuomet Teatro aikštėje supleškėjo ir jau keletą dienų miestiečius Teatro aikštėje džiuginusi daili Morė, kurios sudeginimas esą padeda greičiau prišaukti pavasarį.

Ją Klaipėdai jau antrus metus kūrė ispanų menininkas Jordi NN ir amatininkas Mantvydas Vilys. Bendradarbiaudami su amatininkų gildija „Krikragaa“ jaunieji menininkai sukūrė įspūdingo stoto Morę. Jos daugumai susirinkusiųjų net buvo gaila - esą per graži, kad būtų sudeginta.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder