Klaipėdiečiai nepatenkinti kirais: teršia ir puldinėja

Klaipėdiečiai nepatenkinti kirais: teršia ir puldinėja

(5)

Uostamiesčio gyventojų ramybę drumsčia ne tik nuolatiniai kirų klyksmai, jų sukelta netvarka kiemuose, bet ir besaikis noras žaloti ir žudyti varnėnus bei balandžius.

Anot Žvejybos uosto gyventojų, kirai puola visus iš eilės: kates, šunis, žmones.

Pasak Sulupės seniūnaitijos seniūnaičio Sauliaus Liekio, šiomis dienomis žmonės labai dažnai skundžiasi, jog kirai žudo balandžius ir skriaudžia kitus paukščius.

"Galbūt jie kažkaip konkuruoja ir taip naikina savo konkurentus", - spėliojo S. Liekis.

Į šį žiaurų kirų elgesį reaguoja ir uostamiesčio gyventojai internete. Žmonės dalijasi fotografijomis ir bjaurisi tokiu paukščių elgesiu.

Žvejybos uosto gyventojas Igoris teigė, kad per dvi paras suskaičiavo net 12 kirų užkapotų paukščių.

Gyventoja Dalia antrino teigdama, jog takuose gausu gaišenų, taip pat ir ištampytų šiukšlių. Dėl kirų ir varnų iš konteinerių tempiamų šiukšlių skundžiasi ir kituose miesto gyvenamuosiuose rajonuose gyvenantys žmonės.

Anot seniūnaičio S. Liekio, šiukšlių tema taip pat yra labai aktuali.

"Paskutiniu metu šiukšlės - dažna problema. Žmonės tikrai skundžiasi, dažniausiai, kai tema - atviri konteineriai ir kirų elgesys. Žmonės dažnai palieka šiukšliadėžes atidarytas ir taip tas šiukšles paukščiai ištampo", - teigia seniūnaitis.

S. Liekis neslepia, jog žmonės turi būti atsakingesni ir nepamiršti uždaryti konteinerius, kadangi labai daug kas priklauso nuo mūsų pačių veiksmų.

"Klaipėdoje vis daugiau įrengiama požeminių konteinerių, kurie yra uždari, manau, kad greitu metu ši problema šiek tiek turėtų išsispręsti", - paklaustas, kaip ši problema sprendžiama, pasakojo seniūnaitis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder