Klaipėdiečiai miestą išvys 3D formatu

Klaipėdiečiai miestą išvys 3D formatu

2019-ųjų metų pradžioje planuojama pristatyti Klaipėdos miesto 3D žemėlapį. Tai trečiadienį patvirtino uostamiesčio savivaldybės Geodezijos ir GIS skyriaus atstovai.

Lapkričio 14-ają minint tarptautinę geografinių informacinių sistemų (GIS) dieną Klaipėdos miesto savivaldybės Geodezijos ir GIS skyriaus vyriausioji specialistė M. Buivydienė pasakojo, kad Lietuva nebuvo viena pirmųjų šalių, pradėjusių naudoti pažangias geografines informacines sistemas, tačiau šiuo metu ji nė kiek nenusileidžia kitoms valstybėms.

Kam reikalingos GIS? M. Buivydienė parodė nuotrauką, kurioje matyti praėjusio amžiaus kartografų darbas – keli vyrai braižo milžinišką detalųjį planą ir ant jo net vaikšto. Šiais laikais tai neįsivaizduojama. Pasitelkus GIS, gali būti sukuriamas net viso pasaulio modelis.

„Kai nebuvo kompiuterio, žemėlapius braižydavome ranka. O štai GIS kaupiama labai daug duomenų. Duomenis kaupiame sluoksniais, tai daro daug žmonių ir valstybių, todėl galime viską sukaupti vienoje vietoje", - sakė M. Buivydienė.

Ji tikino, kad Klaipėda gali pasigirti puikiais rezultatais GIS srityje.

„Klaipėdos miesto savivaldybė yra viena pirmaujančių duomenų kaupime ir viešinime. Kuo daugiau ir greičiau duomenų turime, tuo geriau galime parengti išvadas, susijusias su statistika, pokyčiais, gyventojų judėjimu", - kalbėjo M. Buivydienė.

Pasakodama apie 3D žemėlapius, ji pabrėžė, kad uostamiesčio gyventojams ir specialistams tokio formato žemėlapis padės greičiau priimti sprendimus, orientuotis.

„Galime daryti matomumo analizę, perduoti duomenis projektuotojams, įkelti į žemėlapį ir jau suprojektuotus pastatus. Kitaip tariant, atsiveria plačios galimybės", - džiaugėsi M. Buivydienė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder