Klaipėdiečiai labai šiltai pasitiko Svajoklį

Klaipėdiečiai labai šiltai pasitiko Svajoklį

Šiandien M. Mažvydo alėjoje iškilmingai atidengta skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo berniuko skulptūrėlė, pavadinta Svajokliu.

Atrodo, M. Mažvydo alėja tikrai tampa galerija po atviru dangumi. Penktadienį čia jau švęstos aštuntos įkurtuvės. Idėjos puošti alėjos suoliukus menininkų darbais autorei Klaipėdos pramonininkų asociacijai vis dėlto pavyko užkrėsti verslo bendruomenę meno virusu. Asociacijos prezidentas Rimantas Taraškevičius prasitarė, kad šiemet alėjoje dar susitiksime ne kartą. Jis pasidžiaugė, kad uostamiesčio gyventojai turi galimybę grožėtis menininkų darbais, kad pagaliau K. Pūdymo mergaitės skulptūrėlė, kurią mažieji klaipėdiečiai vaišina ledais, pagaliau turės draugą.

Mecenatės UAB "Limarko" vadovas Vytautas Lygnugaris papasakojo nuo ko viskas prasidėjo. Artėjo bendrovės 20 metų jubiliejus. Norėjosi jį paminėti kažkaip kitaip, reikšmingiau nei surengti eilinį baliuką darbuotojams. Prieš pusmetį "Limarko" atstovai nuvyko į Klaipėdos pramonininkų asociaciją. Ten jie pamatė mergaitės skulptūrėlę ir panoro ją padovanoti miestui. Tačiau mergaitė jau buvo užimta, o asociacijos administracijos direktorė Jolanta Braukylienė ištarė lemtingus žodžius "reikia berniuko".

V. Lygnugaris tikisi, kad Svajoklis padės M. Mažvydo alėjai tapti stipresniu traukos centru nei parduotuvės, kad jaunimas prie jo skirs pasimatymus. Jis padėkojo savo kolektyvui už darbą tuos dvidešimt metų ir išreiškė viltį, kad praėjus dar dvidešimčiai metu bendrovė galės tęsti mecenavimo tradicijas.

"Tikiu, kad jeigu jūs ateisite pas mano krikštasūnį, prisiglausite, stipriai apkabinsite, jūsų svajonės išsipildys", - sakė Svajoklio vardą berniuko skulptūrėlei sugalvojusi Kristina Ambrazaitytė.

UAB "Limarko" dovana krikštamotei, lietuvių kalbos mokytojai K. Ambrazaitytei - klaipėdiečio skulptoriaus Jono Virbausko darbas, kuriame gali įžiūrėti ir burę, ir rašiklį, ir jūrą. "Vakarų ekspreso", tarpininkavusio renkant vardą skulptūrėlei, redaktorius Gintaras Tomkus taip pat įteikė krikštamotei dovanėlę ir atkreipė visų susirinkusių dėmesį į tai, kad šalia berniuko ant suoliuko sėdinti mergaitė dar neturi vardo.

Miesto vicemeras Artūras Šulcas apkaltino "Vakarų ekspresą", kad šis atėmė iš klaipėdiečių dovanos išpakavimo džiaugsmą, tačiau pasidžiaugė kad į atidengimo ceremoniją susirinko nemažai uostamiesčio gyventojų.

Svajoklis sutiktas labai šiltai. Klaipėdiečiai negailėjo glamonių ir jam ir mergaitei, atsirado ir tokių, kurie ėmė gailėti mergaitės, kad ji be batukų. Ceremonijos dalyviai buvo vaišinami karštu bealkoholiniu imbieriniu vynu ir sausainiais, ir visi susirinkusieji pajuto tą gerą pasididžiavimo, kad yra vienos bendruomenės nariai, jausmą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder