Klaipėdiečiai dalyvavo lapų grėbimo akcijoje

Klaipėdiečiai dalyvavo lapų grėbimo akcijoje

Jau aštuntus metus iš eilės asociacija „Mano miestas - Klaipėda“ uostamiesčio gyventojus kvietė grėbti rudeninius lapus Danės skvere, šalia „Vaikų supermiesto“ žaidimo aikštelės. Nepaisant lietingo ir šaltuku dvelkiančio šeštadienio ryto, žvarbūs orai neatbaidė pilietiškai nusiteikusių klaipėdiečių. Beje, dalis jų buvo ir mažamečiai.

Anot asociacijos prezidentės Indrės Butvilės, ši tradicija yra puiki proga kiekvienam miestą mylinčiam klaipėdiečiui prisidėti prie aplinkos švarinimo, sveikai ir turiningai praleisti šeštadienį bei pasijusti tikru savo miesto šeimininku.

„Ši akcija yra simbolinė. Ji labiau atlieka edukacinę funkciją, kuri klaipėdiečius skatina skirti daugiau laiko savo miestui. Suprantame, kad iš parko visų lapų neišgrėbsime, su gamta nepakovosime, tačiau siekiame „išjudinti“ žmones, skatiname juos tapti bendruomeniškesniais“, - kalbėjo I. Butvilė.

Pašnekovė įsitikinusi, kad miestiečių sąmoningumas pastaraisiais metais yra padidėjęs. Tai rodo ir kitos švaros akcijos, vis dažniau rengiamos įvairiose miesto dalyse.

Paklausta, kokie kiti artimiausi asociacijos „Mano miestas - Klaipėda“ planai, pašnekovė atsakė, kad gruodį „Danės“ vaikų globos namuose startuos projektas, kurio metu vaikai bus mokomi finansinio raštingumo.

„Vaikams pasakosime, kas yra pinigai, atlyginimai, mokesčiai, paskolos, palūkanos. Gerai, kad yra daug geranoriškų žmonių, kurie vaikams dovanoja žaislus ir kitus daiktus, tačiau labai svarbus juos išmokyti, kaip reiks savarankiškai tvarkytis su pinigais, kokie turi būti atlyginimai, kad jų niekas neapgautų, kai sueis pilnametystė“, - aiškino asociacijos narys, renginių vedėjas Remigijus Žiogas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder